SUN - SAND - OCEAN

WORST MEMORY FROM 2015

Ma pole sellest kordagi juttu teinud siin või siis vihjanud, nagu ikka.

See juhtus Lissabonis. Esimesel õhtul. Lissabon jättis imelise mulje ja tahtsime nendest neljast päevast maksimumi võtta, mistõttu nautisime esimest päeva juba täiel rinnal – olime väga kaua väljas. Enne üheksat jõudsime ilusti toidupoodi ning enda suure kotiga hakkasime siis ööbimiskohta kõndima, teekond ei olnud siiski ju pikk. 

Lissabonis on palju vaateplatvormi, nendest üks jäi meile teepeale. Imelist vaadet koos meiega nautis üks paarikene, kuid ühel hetkel olid nad läinud. Saanud väikse peatuse enda kümne asjaga, hakkasime asuma uuesti teele… kuid teekonnast sai paar sammu, kuna üks punt piiras meid ümber…

Nimelt see vaateplatvorm oli piiratud väravatega ning ainult üks sisse/väljapääs oli sealt. Sealt samast kohast liikusid kolm noormeest meie poole. Üks jäi kaugemale seisma, juhul kui peaksime ära jooksma, teine pöördus meie poole öeldes “andke raha, andke raha” ja kolmas, kes oli totaalselt purjus ning närvis, võttis enda õlupudeli.. lõi tolle katki.. ja pani minu kõhule. 

Esimese hooga hakkasin otsima väljapääsu, kuni taipasin, et selleks on ainult üks ja ainus. Lõpuks varjusin enda kaaslase taha, kes kaitses mind nii nagu sai. Kui nägin toda pudelit enda kõhul, siis käis ainult peast läbi, et iga vale liigutus võib meile halvasti lõppeda.. pisarad ainult jooksid. 

Mu kaaslane ja see teine kutt proovisin purjust meest rahustada ning kuna mul ei olnud sularaha, siis läks mu kaaslase sularaha ära, milleks oli õnneks maksimum 30 eurot. Ühel hetkel oli neil juba aeg üpris otsas, mistõttu tuli mulle ainult ühe korra käratus “Give me your money!!“.. järgmisel hetkel olid nad läinud.

Ma nutsin lohutamatult. Mõtlesin, et mis siis oleks saanud, kui oleksin enda koti avanud.
Kaamera. Teine objektiiv. Videokaamera. Iphone. Meil läks isegi hästi.

Järgmistel päevadel olime enne pimedat kodus ning tõime näiteks kaamerad tagasi ning ühtlasi jaotasime ka raha igalepoole ära.
Rinnahoija vahele, püksi taskud jne. Hirmul on suured silmad.

Portugal, Prantsusmaa ning ilmselt ka Itaalia, Hispaania – olge väga ettevaatlikud nendes kohtades!
Mul läks isegi hästi, kuid võib kõvasti hullemaid situatsioone olla.

DSC_0296

Continue in English

//I think I never mentioned it over here.

It happened in Lisbon, when I visited it in 2015 December, remember? It was our first day and we really loved Lisbon from the first second on, which is why we decided to enjoy each second of our four days (it was small vacation). It also means, that we got home at dark in the first day. 

Anyways, before nine o’clock at night we manage to go to supermarket, buy our stuff and start walking at home. It was dark, not so many tourists and well, we didn’t live that far away. 

Do you know that Lisbon is full of different viewpoints? Yeah, we stopped at one of them and with us there was another couple as well. We didn’t see any danger. After few minutes we saw that we are alone and well, it was time to take our stuff and start moving again.. but our journey didn’t last long. 

The viewpoint was surrounded by the gate, which is why there was only one enterance and exit. The same one. On our way out, three guys surrounded us and we couldn’t walk futher. One guy standed far away in case we will run away. Another guy started to scream “Give me your money, give me your money. And the third guy, who was totally drunk btw, took his beer bottle, broke it and the dangerous side of the buttole put on my stomich. 

I was crying. I didn’t know what to do except going behind my partner.
I didn’t have money with me, only cards and a lot of technical things. Hoever, my partner lost around 30 euros, which actually isn’t THAT bad considering how worst the situation can get. Luckly they didn’t had so much time, which is why they didn’t ask me to open the bag, where was all my lens’, camera, filming camera, Iphone etc. 

In the end I would say. Be SO careful in Portugal and France, but also in Italy and Spain. Take care of your stuff!

2 Comments

  • Ma ei saanud päris aru, mis vaateplatvormi sa silmas pead. Kas Castelo de San Jorge lähestikus? Pilt on vist seal tehtud? Meil seal otseselt probleeme ei olnud, kuid mäletan et Nossa Senhora do Socorro kiriku juurest (umbes 5 min. jala Castelo de San Jorgest p6hja poole) alla jalutades ei olnud just parim tunne. Sealne linnaosa olevat täis narkomane ning vargaid – igatepidi välditav! Muusosas arvan et Portugal on igatepidi turvaline kuid ega kunagi ei tea, kes enda teele sattub.

    Tervitused Hollandist!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      See oli Miradouro das Portas do Sol platvorm, kaardi pealt hetkel vaadates siis üpris lähedal Castelo de San Jorge jah 🙂
      Kusjuures ma arvan, et see oligi täiesti juhuse teema.. Esiteks läksime sinna turistivabal perioodil, ööd olid pikemad ning näiteks ma kahtlen, et taolist asja suve kuudel juhtub.. kui siis väga harva ja nendel valgustamata tänavatel “vanalinnas”. Samuti kui päevasel ajal sinna kanti sattusime peale seda juhtumit, siis ikka rahvast oli tollel platvormil korralikult (tundus populaarne koht 🙂 ) ning poleks isegi osanud arvata, et midagi sellist seal juhtus.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SUN - SAND - OCEAN