BLOG IS A MIRROR OF MY LIFE

IS MEXICO ACTUALLY THAT DANGEROUS AS THEY SAY?

//In English below

Te oleksite pidama nägema iga inimese reaktsiooni, mil ütlesin, et lähen kuuks Mehhikosse. MIDA? Ja nende keskel oli üks lähedane kreisiiii sõbranna, kes ütles ‘ma tulen kaasa‘ ja tuligi. Must like these people around me!

“Oled sa ikka kindel, seal ju inimkaubandus, narokootikumid ja maafia?” Kui palju küsimusi ma sain selle kohta.. Kõikide nende küsimuste keskel ühel hetkel ma isegi kaalusin reisi tühistamist.. samal ajal googeldades “human trafficking in Mexico” (inimkaubandus Mehhikos). Jah, sain ka tulemuse sellest, täitsa siiani käigus seal. Pigistasin silma kinni ja ütlesin ‘ma ei lähe ju üksi sinna, kõik on korras‘ ja nii istusin kuid hiljem juba lennukis teel Cancuni.

Minul isiklikult oli reisi vältel üks olukord, mil süda puperdas sees ning sammud kiirenesid. Enamasti kõik järgnev informatsioon põhineb mehhiklaste jutul ning samuti mu venna kogemusel, kes samuti reisis Mehhikosse paariks nädalaks nüüdseks aastaid tagasi.

dsc_0634

Isiklik kogemus

Minu suurimaks hirmuks kogu reisi vältel oli sõita autoga valel maanteel.. öösel. Nimelt Mehhikos on kahte sorti maanteid – tasuta ja tasuline – millest tasuline on politsei kontrolli all, kuid tasuta.. kes tead mis seal toimub. Kõige levinum juhtub on, et auto peatakse maanteel kinni ning kõik mis võimalik, võetakse endaga. Minul, kui naisterahval ning siniste silmadega, oli kõige suuremaks hirmuks just ise sattuda nende röövlite ohvriks. Ausalt, mul käisin nii mõnedki korrad mõttest läbi ‘mida ma saaksin anda neile? Nii siin on kaamerad, natukene raha…‘ – hirmul olid suured silmad. Üksikuid kordi meil ei andnud planeerida öist reisimist, kuid üldiselt tegime alati kindlaks, et liikleme päevasel ajal.

dsc_0645

Teiseks kogemuseks sai Cancunis veedetud aeg, mil liiklesime toidupoodi – neli neidu, kolm blondiini ja lühikesed riided seljas. Mainimaks ära, et see oli päevasel ajal. Meie ainukeseks sihiks oli lihtsalt lipata poodi ja kohe koju tagasi, mistõttu lõikasime teekonda majade vahelt. Ühel hetkel peatus meie kõrval auto, mees öeldes midagi.. enamus meist ignoreeris teda, ma veel vastasin ‘ai tount spiiik ingliish‘ (väga halva aksendiga), millele saime vastuseks ‘You should go to the main street, it’s not safe over here’ – arvake ära, kui paljud meist inglise keelt kohe rääkisid. See oli viimastel päevadel Mehhikos ning ainuke soov oli lennata koju.

dsc_0629

Kas Mehhikos on ohtlik?

Üldiselt on mul raske hinnata olukorda inimestele, kes ei reisi mehhiklastega, kuna nad teavad täpselt mis on ohtlik ja mis mitte, mistõttu vältisime nii mõndasi asukohti. Kogu reisi vältel ainult salvestasin ära, et liigeldes päevasel ajal turismi piirkonnas aka. rahvarohkes kohas, siis ei tekki probleeme 95%’lt. Samuti, milles olen rohkem kui kindel, siis Playa del Carmeni, Tulum, Merida, Valladolid ning Guanajuato on väga turvalised  (viimane lõunas, teised ida rannikul). Peale kõige, ida rannik on otsingu tulemusel üks kindlamaid alasi ning võin seda isiklikult ka kinnitada ja soovitada – Tulum on suurepärane mesinädalate koht.

dsc_0619-2

More for English

You should have seen the reaction of my friends and family, when I said that I will got to Mexico.. for a month. ‘Are you sure? There’s human trafficking? There’s drugs… mafia?’. I got so many questions about it, and even at one point I asked myself ‘should I go?’, in the same time Googeling ‘Human Trafficking in Mexico‘. Yeah, I got even some results, but as I thought that I’m not going alone and it’s like one life time chance, few months later I sat on the plane.

Actually I didn’t have any issues out there, however, once my blood pressure got up because of one situation and that was it. 

Personal experience

Okay, I heard several stories about driving at nights on the wrong high way etc.. my biggest fear was that somebody will stop the car and steal from us. To be totally honest, the human trafficking was the scariest part for me. There was few times, when I was thinking what I could give away ‘Okay, I have here camera, lens.. some money ‘ – yeah, I though about it.

I had one scary experience during the trip, when we were in Cancun and it was a day time. Four girls and our main goal was to make to the supermarket and back home, which is why we were looking for the shortest ways – in the middle of the houses. At one point one car stopped next to us and a guy said something. We pretended that we don’t understand and didn’t answer. Then he said ‘Girls, it’s dangerous here, you should go to the main street’.. Guess how many of us spoke afterwards?

Is it dangerous over there?

It’s actually hard to say from my perspective, since we were travelling around with Mexicans and they knew exactly where to not go and actually they said few times “it’s dangerous over there, we shouldn’t go there”. Even thought I didn’t feel danger by being with them, I can truly say that east coast (as Merida, Tulum, Playa del Carmen) are pretty safe and even I wouldn’t be scared to be there alone. Also Guanajuato is amazing and felt really safe!

 

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BLOG IS A MIRROR OF MY LIFE