AUTUMN SUNSET FROM THE BALCONY

PARIS TRAVEL GUIDE – HOW MUCH I SPENT? ACCOMMODATION? TIPS AND TRICKS?

Kaks aastat tagasi elasin Pariisis ning sellest ajast saati olen ääretult kartnud tagasi minna. Asi sellest, et need neli kuud mil seal viibisin toimus nii palju meeldejäävaid sündmusi ning ma teadsin, et kui nüüd tagasi lähen, siis mingismõttes pettun – enda inimesi pole enam seal, sa oled juba kõike näinud ning kogenud ja kuidagi see emotsioon on teine. Hoolimata sellest, ma armastan Pariisi ning seda atmosfääri, mis seal on. Nüüdseks mul on põhi faktid Pariisi kohta selged ning julgen teilegi rääkida ja soovitada asju, mida silmas pidada, kui sinna reisite.

Kohe alguseks ütlen ära, et Pariis on ääretult suur ning kui lähete nädalavahetuseks, siis najatu aga julgelt tagasi, kuna sa jõuad käia ainult üksikud kohad läbi – unless you are superhuman. Peale selle, et Pariis on ääretult suur, siis see on linn, kus võib väga kergelt tekkida stress, kuna see tempo mis seal on, seda ma pole mitte kuskil teises linnas näinud. Inimesi ja liikumist on palju ning pole mõtet minna tolle vooluga kaasa. Võta aeg maha ja naudi!

dsc_1372

TRANSPORTATION

Lennujaamast-keskusesse

Lennujaamas vaata kõigepealt mis terminalis sa oled. Pariisi pea lennujaamas (Charles de Gaulle) on kolm terminali ning ühistransport keskusesse läheb terminalist 3. Võta RER B liin ning olenevalt kuhu pead minema, siis see ühendab kõiki liine keskuses.

Transpordi pilet/kaart

Olenevalt kui kauaks lähed, kuid Pariisis on võimalik saada:

  • Üheotsa pilet
  • Päeva pilet
  • Nädala kaart (esmasp-pühap)

Mina olin Pariisis neljapäevast-pühapäevani ja võtsin nädala kaardi, mis kattis ära kõik rajoonid ning maksis 27.50€. Seljuhul sa ei pea muretsema piletite pärast iga viimne päev ning ma ei leia, et see summa on suur. Kopenhaagenis ühe otsa pilet (neli tsooni) maksab juba 6€.

dsc_1396-2

ACCOMMODATION

Kindlasti tasub vaadata:

  • Airbnb
  • Booking.com
  • Ning kes teab, kirjutada Facebooki gruppi “Eestlased Pariisis”, ehk kellelgi on ruum teile

Ma tean, et paljudele “tsoon kaks” kõlab halvasti, kuid pean mainima, et ma elasin Pariisis olles tsoon kahes ja olin keskuses 15 minutiga – see kõik oleneb ühendusest. Kuid muidugi on rajoone, kuhu ma lihtsalt ei soovita sul minna turvalisuse mõttes ning let’s face it, kõikjal ei ole ilus, isegi kui on Pariis. Võib-olla on keegi, kes väidab vastupidist, kuid isiklikult soovitan vältida Põhja-Pariisi – area 17,18 ja 19. Kõik ülejäänu on minuarust vägagi tip-top.

Ma teen eraldi postituse majutuste kohta – kuidas valida seda õiget, mida silmas pidada jne.

dsc_1315

PRICES

Pariisi kohta hinnad ei ole nii kõrged, kui võiksid.. kuid muidugi oleneb rajoonist.

Tuues näited:

  • Õhtusöök (starter+dinner+dessert) – 15€-…€
  • Klaas veini – 5€
  • Majutus – öö umbes 30€ (for two most likely)

Kui palju minu reis maksis?

  1. Kolm ööd – 54.2€
  2. Söömine (hommiku-, lõuna- ja õhtusöögid. Kohvitamised ning veinitamised) – in total 100€ kolm pikka päeva
  3. Lennupiletid – 100€
  4. Transport – 27.5€
  5. Oma kulutused – 20€

Ja praegult enda arveldust vaadates, siis that’s it.. 301.7€. Ok, poleks pidanud kokku arvutama 😀
Ei tegelikult, Pariisi kohta ma olen rahul ja ega ma kuskil polekski kinni saanud hoida.

dsc_1247

WHERE TO EAT?

Ma oskan soovitada ainult rajooni, kus on palju söögikohte, ühte supper head resturani ja ühte hubast baari.

  • Kokteili/veini joomiseks – Pub Washington Post
  • Õhtusöögi söömiseks (traditsioonilised maitsvad toidud) – Le CENTRE du MONDE
  • Erinevaid häid toitlustusi –  rajoon Notre Dame

MUST-GO

Pariisis must-go kohtasi ma võingi nimetama jääda, kuid panen siia kirja kolm rajooni, mida võiksid kindlasti külastada enda lühikese reisi jooksul.

Notre Dame

Notre Dame on kindlasti väärt külastamist koht. Pean tunnistama, et see oli minu teise Pariisi külastamise ajal kõige meeldejääv ning romantilisem koht, kuna see atmosfäär mis seal on suurepärane. Samuti nagu mainitud eenevalt, siis seal on vägagi palju söömiskohti ning seal võib täitsa terve pärastlõuna mööda saata.

The Louvre

Sinna minna päikseloojangu ajal, olenevalt aastaajast, kuna esiteks rahvast on vähe ning teiseks, kui on päikseline ilm, siis see päikseloojang/taevas on hinge mattev. Kui olime seal, siis nägime ühte tüdrukut lihtsalt istumas ja seda vaatamas.. siis vaatasime ringi, kuidas kõik jooksevad enda selfie-stickiga ringi ja teevad pilte. Otsustasime olla see tüdruk ning nautida toda hetke, minnes ühele pingele istuma ja nautima.

dsc_1525

Sacré-Cœur

Sealt me lippasime ainult läbi, kuid tean, et seal ümbruses on mitmeid hubaseid tänavaid ning kohvikuid. Samuti on seal I Love You Wall. Enamjaolt soovitan seda siiski tolle vaate pärast ning seal samas on ka muruplats, kuhu vabalt võib minna enda pikniku korviga. Muidugi piknikut saab pida Eiffeli või Luxembourg Palace juures samuti, ehk need kõik on üpris võrdväärsed. Lihtsalt.. Pariis on tempokas linn ning Sacré-Cœur või Luxembourg Palace võib olla just natukene rahulikum kogu reisi jooksul.

dsc_1379

TIPS AND TRICKS

  1. Kui oled Euroopa kodanik vanuses 18-25, siis sa saad Louvresse, Versailles jne tasuta sisse ID kaardi alusel. Kui oled alla 18, siis saad samuti tasuta sisse, võta lihtsalt isikuttõendav dokument kaasa. Eiffeli eest muidugi pead maksma, kuid uuri enne välja, kuhu saab tasuta, et ei peaks lisaks maksma.
  2. Kui viibid seal pühapäeval, siis paljud asjad võivad kinni olla.. Tee enda plaanid selle järgi.
  3. See üks tobe soovitus, kuid kurb vaadata mõnda turisti. Ühesõnaga, kui oled kohvriga ja lähed sellest pileti kontrollist transpordi jaamades läbi, siis võta kohver enda ette, muidu see jääb väga lollisti iga asja vahele.. and then there you are…paris-metro-ticket-gates

 

.. Ja volaaa.. kui on küsimusi, laske aga tulla, vastan hea meelega! 🙂
Aitäh mu kallile Margaritale, kes kutsus mind reisile kaasa.

page

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

AUTUMN SUNSET FROM THE BALCONY