VÄLISMAAL ELAMINE – MINNA VÕI MITTE MINNA?

SAADAN 2017 MINEMA NING TERVITAN 2018

Üks minu 2017 aasta soove oli “Tahan lükata end mitu korda külma vette, et saada karastatud ning õppida võimalikult palju” ning ma pole teile siin kirjutanud või kuskil sotsiaalmeedias välja näidanud, kuid elu on mind korralikult õpetanud. Konkreetselt ma ise pole külma vette hüpanud, vaid pigem on elu mind sinna lükanud. Sel aastal on muidugi ääretult palju positiivset juhtunud, kuid suvel tegin endale karuteene ületöötamisega, mistõttu lõpetasin maohaavanditega ja pidin andma ühe projekti ära. Või kuidas kaotasin töö.. ja siis võeti tööle tagasi. Või kuidas mu pisike unistus purunes, kui ei saanud magistrisse sisse. Jah, see mis sotsiaalmeedias toimub on illusioon ning reaalsuses on ka mul palju tagasitõukeid.

Aga nüüd kõigest lähemalt.

dsc_0659-2

MIDA TÕI AASTA 2017

Olen õppinud, et kõik planeeritud ei lähe alati nii nagu ootame. Mitmed asjad võivad valesti minna, mille muutmine ei ole meie võimsuses, või et me lihtsalt ei saa võetud samme enam tagasi võtta. Olen õppinud, et mõned ‘katkised’ olukorrad jäävadki ‘katkiseks’, kuid samuti tean, et on võimalik mööduda raskedest aegadest ja oodata paremaid. Sel aastal olen üldiselt endalt rohkem nõudnud, kui suuteline. Olen pettunud asjades, mis pole minu võimsuses. Ning tuleb tunnistada, et hetkel olen rohkem segaduses, kui kunagi varem, mis hirmutab mind jalgade nõrkumiseni.

ÜLIKOOL JA TÖÖ

Jaanuaris lõpetasin viimaks 3.5 aastat kõnnitud teekonna ning omandasin Inseneri Bakalauruse kraadi erialal Global Management and Manufacturing. Jaanuaris alustasin ka esimese täiskohaga tööga, milleks siis IT Projektijuht ning nüüdseks olen töötanud tervelt aasta ning viinud turule mitmeid projekte. Sügisel oli aga tagasitõuge, nagu ülevalpool mainitud, siis kaotasin töö.. kuid kuu hiljem sain töö tagasi. Mõtlete kuidas ja miks? Firma siseselt olid mõned probleemid, millest ma ei saa rääkida, ning minu viimaseks töökuuks pidi jääma detsember. Olukord muutus ning sain võimaluse jätkata ehk ei, ma ei keeranud mingit jama kokku.

Muidugi ülikooliga seoses ei ole alati kõik lust ja lillepidu olnud, kuna üks soove ei saanud aga sel aastal täidetud, milleks oli siis astumine magistrisse. Olen mitmeid kordi poetanud pisaraid, kuna soov oli suur, aga küll jäi ainepunkte puudu või isegi ei olnud mul reaalselt kohta ja nad ei saanud mind vastu võtta. See suur soov lükkub aga loodetavasti järgmisesse aastasse.

dsc_0045

REISIMINE

Reisimisel on üks suur osa minu elust – see toidab mind ning hoiab kohati elus täiskohaga töö ja rutiini kõrvalt. Sel aastal proovisin reisida iga viimane kuu vähemalt ühe korra.. kahjuks aga Novembris kukkusin enda sihiga läbi, kuna soovisin raha kokku hoida. Kui läbi kukkumine see nüüd ongi.. Sel aastal olen reisinud üheksasse riiki ning neli korda sattusin ka Eestisse.

  • Puerto Rico
  • Hungari
  • Iirimaa
  • Saksamaa
  • Austria
  • Hispaania
  • Rootsi
  • Prantsusmaa
  • Inglismaa
  • … neli korda Eesti

Nendest vaieldamatu lemmik on Puerto Rico, Austria ning Hispaania. Loodus, inimesed ning seiklused.

dsc_0359-2

Üks minu soove oli ka reisida New Yorki, mida ajan tegelikult juba väga pikalt taga, kuid lihtsalt aeg ja rahakott pole seda lubanud. Samuti sooviksin sinna minna kellegagi, mida on justkui üpris raske täide viia.

PROJEKTID

See pole kuskil avalik ja ainult lähedased inimesed teavad seda, kuid mis seal ikka varjata, kuna see on siiski üks tähtsaid saavutusi, mida lubasin sel aastal täide viia. Aprillist alates on mul pisike beebi – mu oma firma. Käima lükkamine võtab aga ilmatu aja, kuid mitmed asjad on juba paigas.. loodetavasti tuleval aastal saan rohkem avalikustada.

BLOGI

Terve aasta jooksul olen vahelduva eduga bloginud ning mõelnud kas jätkata, kuid nüüd tundub nagu oleksin siin tagasi, küll aga sisurohkemalt. Kes eelmise aasta kokkuvõtvad postitust aga mäletab (ilmselt mitte keegi), siis seal kirjutasin, et soovin muuta blogi paremaks – quality before quantity. Ma soovin uskuda, et viimaste kuude jooksul olen suutnud seda ka täide viia ning proovin jätkan samaviisi, kuna tunnen, et suudan anda Teile midagi ja naudin kogut protsessi rohkem kui enne.

Peale kõige, sel aastal sai blogi teise koha Eesti Blogiauhindadel, kategoorias “Eesti Parim Reisiblogi”. Suurepärane saavutus! Peale kõige, häälte arv oli kahekordistunud võrreldes aasta 2016’ga, mil sain esimese koha.

dsc_0823

PERSONAALNE ELU

Tunnen, et olen ääretult arenenud sel aastal, teades rohkem mida soovin ning kes ma olen. Olen taktitundelisem enda käitumistega ning proovin rohkem emotsioone taltsutada, kuna mis seal salata – olen ääretult emotsionaalne inimene.

Peale mentaalse arengu, olen ka füüsiliselt arenenud – tantsimine ning treenimine. Rääkimata erinevatest üritustest sel aastal nagu minu elu esimesed pulmad (Marleeni ja Olari muinasjutu pulm), Weekend jne.

alinabirjuk-6688

MIDA TOOB 2018

Aasta algab suurelt, kuna reisin juba kolme päeva pärast Aasiasse, kus võtan vastu uue aasta ning samuti veedan kuu seigeldes seljakotiga ringi. Aasias reisimine on alati olnud mu üks suuri unistusi ning viimaks saab see ka täide viidud.

Aasta 2018 suurimaks sihiks on muudatused.

  • Astuda magistrisse – Eelmise aasta soov liigub aga järgmisesse aastasse. Kui ma ei alustada magistrit veebruaris, siis seda kindlasti Septembris ning seekord kanditeerin igalepoole.
  • Tuua enda projekt ilmavalgele – eelneval aastal alustatud projekt peab nüüd rohkem päevavalgust nägema ning loodetavasti saab ka turule lükatud.
  • New York – jah, ma tõesti soovin sinna reisida
  • Uued väljakutsed – mul on väike võimalus, et jätkan õpingutega juba Veebruaris Taanis, kuid kui see ei lähe täide, siis soovin kuni õpingute alustamiseni uusi väljakutseid – olgu selleks kas siis elukoht, töö või mingi muu võimaluse põhine
  • Võtta osa tantsu festivalidest – JAH, see on tuleva aasta SUUR soov. Ma soovin võtta osa Bachata Festivalidest, mis toimub üle maailma – kui põnev.
  • Blogi muutused – soovin natukene blogi kujundust uuendada, mis räägiks rohkem kes ma olen. Ma ei välistada, et blogile tuleb igati uus nägu, ka nime suhtes ja see, millest ma siin kirjutan või näitan.
  • Üksida reisimine – ma ei tea kas see on hea mõte siia seda kirjutada, aga tahaks sellegi ära proovida – kuidas oleks üksi reisida ja avastada mingit linna/riiki.
  • Taani keele õppimine – Kui ma jääb veebruaris Taani, siis soovin taani keelele rohkem rõhku panna, kuna saan aru, kui väga seda mul ikka vaja on..

dsc_0900

Ma olen taolist positust teinud juba aastaid, kuid viimaks tunnen, et mida aeg edasi, seda enam soovin ennast arendada ning näha tulemust enda tegemistest. Ma ei soovi konkreetselt asju enam või joosta ringi ning kohati ma ei oskagi enam sihte panna. Muidugi siis tekkib aga küsimus, et miks ma panen sihte ainult vana aasta ära saatmisel. Ei, sihid on mul terve aasta vältel, kuid eks see aasta lõpp ja algus tundub meile kõigile kui lehekülje pööramine ja võimalus lubadusi muutusteks teha.

Mis on Sinu 2018 aasta sihit/sihid?

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VÄLISMAAL ELAMINE – MINNA VÕI MITTE MINNA?