Kaalu langus ning uued sihid

Täida enda sihid juba täna – kuidas planeerida enda elu?

Nüüdseks olen olnud nii täiskohaga tööl, kui ka töötu, ehk tean väga täpselt, et nende kahe elustiili vahel on ääretult suur vahe. Konkreetselt see postitus olekski pigem nendele, kellel tööd (või kooli) ei ole. Miks nii? Tean, et kui tuled peal kaheksa tunnilist tööpäeva koju, siis pigem eelistaksid panna enda lemmiku seriaali tööle, kui isiklike projektide või kohustuste kallal töötada. Teisest küljest, see teadmine, mida olen viimaste nädalate jooksul kogenud, tuleb ainult pigem kasuks ning ehk isegi te töökad inimesed saate teadmisi siit.

Kui paljud teist on teinud listi soovidest, mida korda saata aastal 2018?

Kas sa juba töötad nende kallal?

unadjustednonraw_thumb_39

Kahjuks reaalsuses juba peale jaanuarit enamus sihte jäävad unarusse ning kõik need suured plaanid ühel hetkel kaovad. Ma ei leia, et ainult uue aasta saabudes peaksime andma endale võimaluse arenemiseks ning unistuste täitmiseks, vaid peaksime võtma igat päeva kui võimalust millegi korda saatmiseks. Aasta koosneb siiski kaheteistkümnest kuust ning eks meil kõigil ole mõttes “aega küllaga”.. kuni saabub detsember ja need samused soovid lükkuvad järgmisesse aastasse. Just nii juhtus mõndade sihtidega mul möödunud aastal, mis kohati maksis mulle ka kätte.

PANE SIHID KIRJA

Kindlasti on sul lugematul arvul sihte, mida soovid täita sellel aastal, ehk pane need ideed endale kuhugi kirja. Ideealis toimuks see kuskil online, kus saaksin hiljem checkbox ära märgistada, et siht on täidetud. Apple arvutite kasutajad saavad kasutada näiteks Remiders app’i, kuid on olemas ka sellised online platvormid nagu Asana ning Trello, mida saavad nii PC kui ka Apple’i kasutajad proovida. Olen mõlemat programmi isiklikult kasutanud nii töö kui ka kodu keskkonnas, kuid isiklikult soovitan pigem Asana peale minna, kuna Trello ehk liiga tehniline, kuid jällegi oleneb maitsest.

Igatahes, tehke list asjadest, mida soovite korda saata sel aastal.

Näide listist:

screen-shot-2018-03-06-at-10-58-47

Nagu näete, siis see konkreetne list on ääretult üldine ehk siis sihtidest mida soovin sel aastal korda saata. Ühelgi punktil ei ole ajalist sihti ega otsest kriteeriumit. Sellest saab sinu tungipunkt terve aasta jooksul ning muidugi võid uusi asju sinna lisada. Kindlasti sinu list oleks pikem, kuna see nelja punktiline list on kõigest näite vormis teile ning esmapilgul võib tunduda vägagi overwhelming ehk mis järgmisena?

ALUSTA SELLEST KUUST

Kindlasti on asju, mida sul reaalselt ei ole võimeline praegult kohe ette võtma, kuna näiteks on asjaga seotud kolmas isik või ajaliselt ei sobiks – ootad suve näiteks? Samuti kui sul on soov suitsetamine lõpetada, siis ma kujutan ette, et päeva pealt oleks see vägagi keeruline, ehk miks mitte teha kõike samm-sammu haaval?

Kuna enamjaolt me kunagi ei tea, mida teeme üheksa kuu pärast, kui just sul ei ole terve elu ette planeeritud juba, mis vägagi võimatu, siis otsustasin kõik need sihid jaotada kuude peale ära, alustades praegusest. Neid punkte võib olla reaalselt äärmusest äärmusesse ning toetudes eelmisele listile, siis järgmine on lihtsalt jätk sellele. Minu isiklik eelmise kuu list oli näiteks 40 punkti pikkune.

screen-shot-2018-03-06-at-11-01-04

Toetudes esimesele listile, kus on näiteks kirjas “Minna Taani keele kooli”, siis selle kuu listis võiks kirjas olla “Registeeri Taani Keele kooli” – nagu öeldud, kõik samm-sammu haaval ja sihid saavad täidetud. Iga hommik, mil ärkad ülesse, siis esiteks sa tead, et sul on midagi teha, kuna töötuna  võid vägagi lihtsalt motivatsiooni kaotada. Peale kõige, see tunne, et saad maha kriipsutada mingid punktid, on super.

Ma kahjuks ei saa näidata isiklikke liste, kuna seal mitmeid personaalseid punkte, kuid kuidas mu Reminder välja näeb:

screen-shot-2018-03-03-at-13-10-39

Kui mingil põhjusel ma ei jõua enda veebruarikuu asjadega valmis, siis liigutan need punktid märtsi edasi, kuid muidugi pean meeles neid punkte, mil on ajaline tähtaeg.

Ma loodan, et see kõik on piisavalt arusaadavas vormis ning kui on küsimusi, siis küsi aga julgelt. 🙂

5 Comments

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Kaalu langus ning uued sihid