JÄRGMISED SIHTKOHAD NING MIS HOIAKS MIND VÄLISMAAL

Kodumaa väärtusest saame enamjaolt ainult siis aru, kui elame välismaal teatud perioodi enda elust. Ma olen seda teemat lugematul korral puudutanud, kuid mida enam ma Eestit külastan, seda enam on tunne, et sooviksin jääda. See on nii erinev tunne sellest, kui elan Taanis – sa kuulud Eesti keskkonda ja sa reaalselt tunned seda. Kas asi on selles, et ma ei räägi taani keelt, et sulanduda keskkonda, või lihtsalt see ei ole koht, kuhu kuulun.. kes seda teab. Iga kord, kui Eestit külastan, seda enam saan küsimusi, et kas tulen tagasi. Võin öelda, et iga külastusega on enam tunne, et tulen tagasi. Keegi ei välista isegi võimalust, et see juhtub juba sel aastal.

dsc_0655

MIDA MA HETKEL TEEN?

Kui ma oleks üks enda jälgijatest, siis tekkiks küll üks suur küsimärk, et mida ma enda eluga hetkel teen.

Kas ‘NAUDIN’ oleks sobimatu vastus?

Olen seda ennegi maininud, kuid sellest aastast alates olen ma töötu olnud. Aeg on läinud enamjaolt minu projekti, enda arendamise, tantsimise ning reisimiste alla. Viimaks on käes see aeg, mil selgitan välja, mis suunas soovin enda eluga liikuda. Tunnen nagu oleksin tagasi keskkoolis, enne 12. klassi lõpetamist, kus kõik uksed on avatud ning ei tea kuhu poole joosta. Tegelikult hetkel ootan magistri vastuseid, kuhu soovin tuleval sügisel astuda – kõik ülikoolid Taanis, kuid võimalik, et kanditeerin ka Eestisse.

dsc_0730

Reisimise alla läheb samuti omajagu aega ning ma pole kindel kas te olete sellega kursis, kuid ei, minu reisid ei toimu sponsorluste abil. Kõik kulutused tulevad minu taskust. See viib aga omakorda teise küsimuseni, kust ma raha saan? Olen väiksest peale koguja olnud – kommid, raha ning kõik, mida sooviksin rohkem ja rohkem omada. Küll aga ma ei ela ainult hoiuste pealt, vaid saan ka riigilt toetust.

dsc_0714

JÄRGMISED REISID?

Järgmised sihtkohad on enamjaolt nädalavahetuse reisid ning igal reisil on oma siht. Näiteks Berliini lähen enda perega, juba homme. Amsterdami lähen Sam Smith’i kontserdile. Rootsi ning Belgiasse lähen tantsufestivalile. Ma olen iga reisi üle ÄÄRETULT põnevil, kuna come on, tantsufestivalid ja Sam Smith?

 • Saksamaa – Berlin
 • Kreeka – Korfu
 • Holland – Amsterdam
 • Rootsi – Gothenburg
 • Belgia – Brüssel

Ahja, rääkides kulutustest. Mulle pole kõige tähtsam viibida kõige kallimas hotellis või reisida luksuslikult. Vastupidi, isegi hostel on mulle täitsa supper. Sotsiaalmeedia võib jätta teistsuguse peegelpildi ehk sellepärast soovingi vastupidist rõhutada.

Näide:

 • Lennupiletid Korfule ja tagasi 40€.
 • Lennupiletid Brüsseli ja tagasi 40€.
 • Tantsufestival Brüsselis maksab tegelikult 129€, kuid lähen sinna vabatahtlikuks ning teen mõned tunnid tööd, et saada osa festivalist, tasuta.

Teen eraldi postitusi enda reisimiste kohta ning kuidas valin sihtkohti ja leian soodsaid valikuid reisimiseks.

dsc_0735

MIS HOIAKS MIND VÄLISMAAL?

Ma olen alati öelnud, et ma ei ole kuskil kinni. Ma ei ole Taanis kinni ega pea Eestisse ka püsivalt tulema, vaid pigem see paljustki oleneb minu tulevasest (loodetavasti) mehe rahvusest. Mida enam aeg edasi, seda enam soovin, et kuskil on see eestlasest noormees. Rääkides aga minevikust, siis enamus minu suhtest on otseloomulikult välismaalastega – Mehhikost Saksamaale. Rahvusvahelistega tuleb rohkem kui keemia meie vahel mängu.

 • Kultuur.
 • Võrdsused.
 • Kombed.
 • Suhted teiste isikutega.
 • Elustiil.

Kirjutan sellest, kuna tean, et selline elumuutus võiks muuta ka minu hetkeseid seisukordi ning plaane. Tean, et elu võib muutuda ääretult lihtsalt ning ei tasu kinni olla üheski plaanis või idees. Tuleb olla paindlik. Ühtlasi arvan, et see võib olla üks peamisi põhjuseid, miks ma võin püsivalt välismaale jääda.

dsc_0684

Dress from Shein

Igatahes, homme on juba minek, Berliini, ning hoidke mu Instagramil silma peal – @birgitkool

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Noorele minale