Hüvasti 2019, tere 2020

Lahkuminek

Natukene irooniline vaadata enda blogi, kuna üks viimaseid postitusi oli just minu õnnelikust suhtest. Täna, kaheksa kuud hiljem, olen vallaline. See juhtus kolm kuud tagasi, mil see uudis lõi mind jalust. Ma olin kui kildudeks löödud. Ma pole kunagi nii nõrgalt ja kadununalt end tundnud. Samal ajal elu läks ju edasi. Koolis oli igal nädalal koolitööde sisseandmine, firmal olid lahtised nöörid, tervis vajas tähelepanu. Elu läks edasi, kuid hingeliselt olin täiesti katki.

Keegi ei räägi sellest. Keegi ei räägi lahkuminekutest. Ma pole kunagi seda niimoodi üle elanud ja ma ealeski ei soovi seda tunnet kellelegi. Ma peaksin lisama juurde, et me oleme täna endiselt ‘sõbrad’ ehk ei olnud taldrikute loopimist. Ei, ma ei leidnud seda on-off nuppu, et lülitada tunded välja, küll aga elu läks edasi sellegipoolest. Kui te päriselt oleksite minu tegemisi näinud, siis oleksite näinud mind voodis lesimas ja googeldamas “Kuidas saada lahkuminekust üle?”.. Peale mida olin pettunud, kuna internet ei öelnud midagi tarka.

Seal ma olin, tundes, et mul on pool kehast kadunud. Kui sa tead seda tunnet, siis tea, sa ei ole üksi. Pean tunnistama, et ma panin ise ennast samuti imestama, kui hästi ma suutsin sellest välja tulla ning kui sirge seljaga ma alati seisin, olenemata olukorrast. Peale lahkuminekut on olnud momente, mis lõid mind järjekordselt jalust. See postitus ei ole aga lahkamaks mis juhtus. Tunnen, et olen täna paremas kohas. Tunnen, et olen tugevam kui varem. Ma tahan, et see postitus aitaks vähemalt ühte inimest, kes leiab end sarnasest olukorrast.

Küsi abi

Sul on vaja kellegagi rääkida. Minu jaoks oli selleks pshühaater, kes tegelikult oli mu eelmise kaaslase tädi (ehk ma ei pidanud kaugelt teda otsima), kes ühtalasi tõi mind maapeale. See on okei rääkida kellegagi targemaga, kui tunned end lootusetus olukorras. See ei pea olema konkreetselt lahkuminekuga seoses, kuid teadmine, et keegi kuuleb sind ära ja suunab, see on kõik mida vajad tolles olukorras. Ära karda küsida abi. Sa ei pea selle olukorraga üksi tegelema.

Sinu elu

Hoia end tegevuses. Pane kirja asjad, mida oled soovinud teha pikemat aega. Olgu selleks maratooni jooksmine, postitantsu õppimine või Bachata kursuste võtmine. Alusta millegi uuega ning sa üllatud, kuidas see toidab sind igapäevaselt. Minu kümne tegevuse kõrval näiteks olen soovinud alati investeerimisega tegeleda ning selle poole ma hetkel liigungi.

Sa oled kõige tähtsam

Ükskõik, mis olukorraga või emotsiooniga ma silmitsi seisin, ma teadsin, et ma armastan end piisavalt, et kõndida ära kuskilt, kus mind pole vaja. Austa end ning kõnni ära, kus sind pole vaja, kuna elu läheb edasi. Kui see otsus ei olnud sinupoolne, siis tea, et teine pool kõndis edasi.. miks sa ei võiks seda sama teha?

Lõpeta ühendus

Nii ahvatlev kui see ka pole hoidmaks sama ühendust selle inimesega, ma otsustasin astuda välja igasugusest ühendusest temaga. Vähemalt ajutiselt. Ei, ma ei läinud nii madalale, et kustutasin ta enda sotsiaalmeediast ning blokkisin ta profiili – milleks? Aeg temaga oli ilus kingitus minu ellu ning ma siiski soovisin, et tulevikus suudaksime uuel tasandil jälle suhelda.

See punkt kohati läheb kokku eelnevaga, et austa end piisavalt, et astuda eemale ühendusest selle inimesega. Ole temaga avatud ning anna märku enda soovis, et vajad aega. Nii teed teene endale, leppimaks, et pead edasi liikuma. Uskuge mind, see pole lihtne, kuna lootus sureb ju viimasena, kuid kui sa tead, et olukord ei muutu, siis kaevad endale ainult sügavamat auku hoides ühendust.

Trikid…

Selle triki au ma endale ei võta, vaid sõbranna tõi selle minuni. Olen tänulik, et minu ümber on tugevad ja inspireerivad inimesed, kellele saan iga kell helistada ning nad on mulle olemas. Igatahes. Jah, me armastame seda inimest, kuid tihtipeale teatud omadused, anded või olukorrad panevad meid armastama toda inimest veel enam. Mu süda puperdas iga kord, kui nägin enda inimest köögis kokkamas, kuna ma leian, et ma pole hea kokk. Kuid, miks me peame neid omadusi teistest otsima, kui teoreetiliselt saame neid omadusi endast otsida? Me saame olla samamoodi hea kokk.. investeerija.. kunstlik. Kes iganes.

Kirjuta ülesse kolm punkti selle inimese kohta, mida sa armastasid temas. Nüüd selle asemel, et otsida neid punkte teistest inimestest, proovi need enda ellu tuua iseenda tegemistega. Õpi kokkama. Investeerima. Joonistama.

Lõpetuseks. Ma pole kunagi öelnud, et minu eelmine kaaslane on see ainus ja õige, isegi kui ma tundsin seda. Ma teadsin, et ma soovin temaga koos veeta enda tuleviku, kuid ma ei saanud kindlustada, et see juhtub. Tahan lihtsalt öelda, et meil kõigil on rohkem kui üks inimene kuskil maailmas, kes on meiega  suurepärane kooslus. Kes räägib meiega ‘samat keelt’ ja kelle kõrval tunneme end kui kodus. Ei ole olemas ainult ühte õiget, kes meiega kokku sobib.

Elu läheb edasi.

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Hüvasti 2019, tere 2020