9. Nov 2018

AITÄH 2018, TERE TULEMAST 2019

Wou, 2018.. sa oled suurepärane olnud.

Aasta viimane päev, mida ehk sooviksin sisutada teistmoodi, aga võimaluste tõttu see on esimene aastavahetus mil veedan Taanis. Peale kõige, kahjuks mu kaaslane reisis Austriasse suusatama, ehk keskööl musitan shampusepudelit. Nali naljaks, leian et nii nagu sünnipäevad on ka aastavahetus ülehinnatud, kuna see siiski tavaline päev ja ainult aastaarv muutub. See on kui ühiskondlik surve, et kui sa midagi ei tee, siis ‘kas sul polegi elu?’. Tundub, et lähen selle survega kaasa, kuna samuti ei soovi üksi kodus istuda..

Alles hiljuti postitasin video, kus rääkisin eesmärkidest, mida seadsin selle aasta alguses ning millised täpsemalt täitsin. Seda videot saate näha siin:

Ma rääkisin suurematest eesmärkidest, kuid loomulikult on raske kõiki õnnelikke hetki ning muudatusi sinna listi panna.

“Soovin leida enda kõrvale armastava partneri..”

Ei, minu silmis on raske selliseid asju planeerida, kuna see ei ole sinu võimsuses, kuid kui teisest pilgust mõelda, siis eks me tõmba neid asju endale ligi, mida me tõesti soovime või vajame.  Mulle isiklikult oli see ilmselt kõige suurem muudatus sel aastal. Ennekõike sellepärast, arvates, et minust saab vanapiiga koos 10 saksa lambakoeraga. Täpsustuseks, ma ei lepi olukordadega, inimestega või sündmustega, kui see ei ole mulle mokkapidi. Ma ei leia, et peaksin leppida inimesega enda kõrval, kellega ma ei ole õnnelik või tunnen, et ta ei ole minu inimene. Ma teadsin keda soovin enda kõrvale ja ta on esimene inimene minu elus, kellega tunnen, et oleme üks. 

Lisades sellele juurde, ära lepi kunagi vähesega. Elu on lühike ja ei tasu mängida enda õnnega ning ilmselt ka parimate aastatega. Ära otsi inimest täitmaks sinu elu õnnega. Eelkõige ole õnnelik iseendaga, sina oled siiski enda õnne sepp.

MAAILMA AVASTAMINE

2018 võtsin vastu hoopis välismaal, vaadates Singaporis vihma käes ilutulestiku ning mainides, et tulgu see üks parimaid aastaid siiani. Väike ingel võttis mind kuulda ning see oli tõesti minu elu parim aasta. Olen tegelenud suuremas vormis enese-arendamisega, olles esimesed seitse kuud töötu, andes mulle võimaluse otsida mida ma ise inimesena tegelikult soovin. Sõna “töötu” kõlab nii hirmuäratavalt, kuid seda ei anna sõnadessegi panna, kui suurt mõju see perioodi mulle avaldas. Elu muutus juuni- ja juulikuus, mil astusin suhtesse, sain magistrisse sisse, kolisin ning sain Taani suurimasse firmasse tööle. See lugu kõlab kui muinasjutust, kuna päeva pealt oli mu elu 100% muutunud. 

Arvasin, et sellega piirdub minu reisimine, kuid õnneks avanes mul võimalus reisida sellegipoolest 12 riiki, millest 8 täiesti uued minu listis. 

  1. Singapur
  2. Vietnam
  3. Combodia
  4. Kreeka (kaks korda)
  5. Tansaania
  6. Inglismaa
  7. Saksamaa
  8. Belgia
  9. Poola
  10. Hispaania
  11. Portugal
  12. Holland

Reisisin seljakotiga, esinemistega, enda kaaslasega, äri sihiga ja täiesti üksi. See aasta on andnud mulle nii palju eelkõige just sellepärast, et enamus reisidel on olnud erinev siht. Olen kasvanud ja arenenud läbi erinevate kultuuride ning olen ääretult tänulik selle võimaluse eest.

MIDA TOOB AASTA 2019?

Ma ei oska sõnadessegi panna enda emotsioone 2019 kohta. Ma olen hirmul, kuna järgmisel aastal tuleb kaks brändi ilmavalgele, mille kallal olen töötanud. Tean, et lükkan end sügavsse vette, kuid leian, et see on parim viis õppimiseks. Samuti olen põnevil, kuna see kõik viib mind mugavustsoonist välja ning toob minuni uusi väljakutseid. Viimaks astun lähemale sihtidele, millest olen unistanud pikemat aega. Sihtidele, mis aitavad mul tasapisi saamaks iseseisvaks.

Olen inimene, kes usub, et kui kirjutad enda sihid ülesse, see aitab kaasa nende täitmisele.

Uued teadmised

Viimastel aastatel olen suuresti töötanud enda kallal. Inimesed sidistavad paljustki, et sina oled enda õnne peremees. See, mis su elus toimub ja see kuidas sa reageerid kõigele on sinu enda valik.  Panemaks rõhku enda mõttemaailmale ning mõtlemaks, miks me käitume nii nagu me seda teeme teatud olukordades – see on suur anne.

Personaalne areng on üks asi ning teadmised teised. Jätkuvalt soovin areneda valdkondade pealt, kus ma pole tugev. Teisi sõnu, millele ma juba keskkoolis suuremat tähelepanu ei pannud. Ma soovin rääkida inimestega teemadel, mil hetkel olen täiesti vait – ajalugu, religioon, maailm. Tahan omada põhiteadmisi.

Jah, kahjuks keskkoolis läksid need teadmised ühest kõrvast sisse ja teisest välja.

Raamatud/Podcastid

Parim viis endast targematelt õppimiseks on just raamatud ja podcastid, kuid ometi me ei kasuta seda võimalust totaalselt. See võimalus on tasuta ning lühikese perioodi jooksul ilma et sa peaksid registreerima end kuhugi koolitusele. Soovin, et iga nädal investeeriksin enda aega uue podcasti või/ja lugemise alla.

Taani keel

Jah, aasta lõpuks soovin, et suudaksin rääkida puhtalt taani keelt.

Investeerimine

Lisaks soovin õppida investeerimist. Sellest tulenevalt järgmisel aastal soovin investeerida kinnisvarasse kui ka/või aksiatesse.

Tantsimine 

Ma armastan tantsimist. See on toonud mu ellu sära, inimesi ning reisimist. Kui selle aasta siht oli minna festivalidele, siis uuel aastal soovin sammu edasi astuda – ma soovin olla õpetaja. Ei, ma ei soovi olla iga nädalane õpetaja vaid soovin anda ühte tundi kuskil festivalil. Ma tean, et see on suur soov ja kuidas oleks see üldse võimalik? Kirja võin ikka panna ju…

Eestlased, kes te tantsite, kas te sooviksite, et annaksin enda teadmisi Teile edasi? Siis tean organiseerida midagi. 🙂

Samuti soovin arendada end veelgi enam teisi tantsustiile – kizombat ning dominican bachatat.

Andmise rõõm

Töö personaalse treenerina

Olles personaalne treener, soovin anda enda teadmised edasi ning aidata vähemalt kolmel inimesel astuda samm lähemale tervislikuma MINANI, ehk siis olla personaalne treener kolmele inimesele.

Jaga ärimaailma teadmisi

Samuti tunnen, et soovin jagada firma omamise teadmisi ning asju, mida oleksin soovinud teada, kui alustasin enda firmaga. Ma tahan inspireerida tegusaid naisi, kuna jah, ma soovin näha rohkem naisi kui firmade asustajatena.

Elulised väljakutsed/muudatused

Enda kodu

Jah, ma ütlen seda kõva häälega välja (kirjutamisi viisis tho). Olen väsinud elamaks teiste inimestega, võõrastega. Soovin, et järgmisel aastal, mil saan 25-aastaseks, ma saan kutsuda mingit kohta enda koduks.

Sotsiaalmeedia piiramine ning struktuur

Otsustasin koostada endale plaani, kuidas ja millal kasutan sotsiaalmeediat. Hetkel teen seda iga vaba hetk, kulutades selle alla TUNDE PÄEVAS, kuid tean, et saaksin investeerida seda aega teisiti. Koostan plaani, kuidas ja millal sotsiaalmeediat kasutan ning loodetavasti loon uue harjumuse.

Uute inimestega tutvumine

Ma pean astuma mugavustsoonist välja ning tutvuma uute inimestega. Asi sellest, et kui päris aus olla, siis mu ainuke lähedane sõbranna kolib jaanuaris Taanis ära, mis omakorda tähendab, et mul pole ühtegi lähedast sõbrannat/sõpra siin enam. Olen kui omas kastis ning panen bloki ette tutvumaks uute inimestega, mis on tegelikult jaburus. Kas see tuleb vanusega ning valikutega, keda soovime enda sõpradeks, ma ei tea, kuid ei soovi, et see peataks minu avatust uuteks sõprussuheteks.

Soovin anda võimaluse vähemalt ühele inimesele IGA kuu järgmine aasta.

Füüsilised saavutused

Personaalne treener iseendale

Kirjutasin sellest ka Instagrammis (@birgitkool), kuid järgmised kuud olen personaalne treener iseendale. Siiani olen jõusaali pinki nühkinud kolm aastat, kuid ei ole otseselt jälginud mingisugust plaani. Selleks, et teiega saaksin töötada, tuleb mul eelkõige kogutud teadmised rakendada töösse ja siis edasi liikuda teiste inimesega.

Selja painduvus/rüht

Oh, see siht oli juba eelmine aasta, kuid võtan selle uuesti kätte. Soovin olla seljast veel enam painduv, mis oleks muidugi ilusam ka tantsuplatsil. Samuti sellega seoses soovin enda rühti parandada. Minu peres käib küfoos käsi-käes ning ma tõesti ei soovi seda rada minna.

Lõuatõmme

Let’s do it. Ma ei suuda isegi ühte teha hetkel.

Spagaat

Kunagi, aastaid tagasi mil oli noor ja ilus suutsin seda teha, kuid kahjuks hetkel enam mitte. Aeg muuta seda.

Neid asju on tegelikult veel ja veel, mida soovin parandada, muuta või teha, kuid siis jääksingi siia kirjutama. Pannes Teile südamele. Võtke 15 minutit enda päevast ning kirjutage ülesse enda sihid. Sihid peavad olema sellised, mida sa saad mõõta – näiteks “Olla tervislikum” ei ütle sulle midagi. Mis tähendab olla tervislikum sinu jaoks? Joosta kord nädalas? Käia jalutamas iga päev? Muuta toitumiskava? Pane see kõik kirja.

Nagu enda videos rääkisin, kirja panemine aitab ning nii viisin enamus enda sihid sel aastal täide. 🙂

Unista suurelt.

2 Comments

  • H

    Issand, ma lihtsalt pean ütlema Sulle kui inspireeriv ja ühtemoodi ladus postitus see oli Sinu sulest!

    Tean, et oled varasemalt maininud, et grammatika, keeled jne ei jõua Sinuni kergelt, kuid see on imeline kui mõnus oli seda postitust lugeda, kui palju see inspireeris ja I am even more excited for the new year! Aitäh, Birgit!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • BIRKT

      Sa ei kujuta ettegi how much it means to me, et kirjutasid seda! Eriti hetkel, kui olen ristteel nii mitme keelega ja igapäevaselt proovin rääkida kolmes keeles, siis segadus suur. Suur suur AITÄH sulle armas! Tõesti, made my day…

      Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

9. Nov 2018