15B-10K – Aljona

Sattusin Aljona blogile täiesti juhuslikult sellisel hetkel, kus ta viimane postitus oli, et temast on saanud ajakirja MOOD moetoimetaja. Esimene mõte oli, et pean ta enda projekti saama ja vot, Aljona oligi heameelega nõus mu küsimustele vastama. Kuna ta tegeleb nii mitme asjaga (või on tegelenud), siis oli meeletult raske intervjuud koostada, kuna reaalselt nii palju küsimusi tekkis 😀
Igatahes, tutvuge nüüd Aljonaga.

1. Räägi lühidalt, kes oled ja millega tegeled?

Lühidalt oleks vastus see, et olen Aljona ja päevade-nädalate-kuude lõikes tegelen PR-ga, ajakirjas MOOD moetoimetamisega, oma blogi OH, I’M SO OBSESSED pidamisega, Siison.ee juures toimetamisega ja nipet-näpet tegemistega veel.


2. Oled seotud olnud ERKI moeshowga, mida täpsemalt seal tegid ning mis oli kõige huvitavam ja raskem kogu selle projekti juures?

ERKI 2012 meeskonnas oli minu vastutada PR-i ja meediasuhete eest. Meil oli oma pisike eraldi meeskond, mille tegevus keerleski selle ümber, et ERKI Moeshow nii portaalides, ajalehtedes, ajakirjades kui telesaadetes kajastust saaks. Natuke raskeks kippus asi minema siis, kui unetunde liiga väheks hakkas jääma, seda just ERKI eelpäevadel, aga see on suure ürituse eel igati tavaline nähtus. Olles end välja maganud, ei osanud enam ühtegi rasket ja keerulist asja meenutada.

3. Siison.ee toimetajana, mis Sa arvad, miks tasuks just selles e-poes riideid/aksessuaare asju osta ja müüa?

Ma olen ise kirglik veebiostleja ja minu silmis on e-poodide puhul kõige parem see, et ma ei pea füüsiliselt kuskile kaubavalikuga tutvuma minema ja ostlemiseprotsess on üldjuhul ääretult lihtsaks tehtud. Siisoni puhul on veel eriti hea see, et tellimuse saab väga kiiresti kätte. Lisaks annavad veebipoed muidugi ligipääsu väljamaistele kaubamärkidele, mida meie tavapoodides saada pole. Sellistele kergelt mugavatele inimestele sobib suurepäraselt. 
Sama kehtib tegelikult ka veebipoes müümise kohta. Suvel toimus Siison Market, kus panin isegi enda jaoks ära kantud riided müüki ja nii mugavat võimalust taolistest esemetest vabanemiseks pole mina varem näinud.

4. Kuna oled ka ajakirja MOOD moetoimetaja, siis mis kuulub sinu tegevuste hulka? 
Moetoimetajana on minu ülesanne täita ära kindlad rubriigid, mis ajakirjas on – olgu selleks “Kuu hitt” või “Tagasi moes”. Selleks on aga vaja poodidest laenutada vastavalt valitud riideid, aksessuaare, ehteid ning need lasta siis fotograafi poolt üles pildistada. Juurde vaja kirjutada tekstijupike ja nii see lehekülg vaikselt valmib. Lisaks on muidugi minu teha ka paar pikemat lugu mõne Eesti disaineri või “Moodsa riidekapi” tegelasega. Seega palju ideede genereerimist, valimist, laenutamist ja kirjutamist.

Foto: Jelena Rudi
5. Mida soovitaksid noorukile, kes sooviks samuti jala pista moemaailma ukse vahele, näiteks moetoimetajana?

Mina soovitan alati proovida vabatahtlikuna kätt erinavete moega seotud projektide juures – olgu see kirjutamise, ürituste või disainimisega seotud. Ühest projektist on lootus saada kaasatud järgmisesse ja nii see lumepall veerema hakkab. Alustasin ise nii ja see oli tõenäolisemalt üks parimaid otsuseid, mida elus teinud olen.

6. Kes on su lemmikud Eesti disainerid ja miks?

Ma väga imetlen Eesti disainereid ja mulle meeldivad mitmed-mitmed, aga eriline side on mul tekkinud just ühelt poolt glamuuri ja kõike kaunist täis Aldo Järvsoo loominguga ning teisalt minimalismi ja lihtsust rõhutava Projekti kaubamärgiga.
Disainer: Aldo Järvsoo


7. Mis oleks Sinu poolne moesoovitus jätkuvaks talveks?

Talvel on tegelikult väga keeruline moesoovitusi anda. Kuna ma väga ei armasta meie talvel valitsevat ilma, siis esinduslik ja moekas väljanägemine on tihtipeale viimane, millele ma end kokku pakkides mõtlen. Hea soe mantel ja pika säärega kontsata saabas peaksid aga igas olukorras päästma.

8. Mis kuuluks sul järgmise paari kuu wish listi?

Niimoodi ennustada on raske, sest mu ostusoovid tekivad väga etteaimamatult. Küll aga olen ma mõelnud siin aegajalt oma suvepuhkuse peale, mis võiks mööduda võibolla üks Marni suvine rannakott õlal ..


9. 1-3 lemmikut riideeset sinu riidekapis? 

Ma põhimõtteliselt elan oma nahaimitatsiooniga pükstes. Samuti on mu ühed suured lemmikud teravatipulised beežid kontsakingad ja oma uusimat kaelakeed kannaks ma samuti igal võimalikul juhul. Aga nende lemmikasjadega kipub ikka nii olema, et kuu või kahe pärast on TOP 3 juba teine. Või siis kuni järjekordse veebipoest tulnud pakini. 





10. Laul, mis iseloomustaks sind kõige rohkem oleks …. 

Ma ei tea, kas see lugu just mind kõige paremini iseloomustab, aga igakord, kui on vaja kuskil muusikapala valida, siis läheb käiku just see – Earth, Wind & Fire – September 




Kuna mul oli Aljonale meeletult küsimus (näha juba selles, et üks “küsimus” koosneb kahest-kolmest küsimusest :D), siis otsustasin ühe küsimuse juurde küsida..


11. Kuna oled käinud mitmetel Eesti moeshowdel, siis millised võisid olla eelmisel aasta kõige huvitavamad ning mida arvad kui loomingulised tänapäeva noored on?

Kindlasti nimetan esimestena kohe Tallinn Fashion Weeki ja ERKI Moeshow, Karolin Kuusiku autorikollektsiooni esitlus meeldis mulle väga, Embassy of Fashion oskas samuti (nagu ikka) ahhetama panna. Kui aga rääkida noortest, siis olles käinud aegade jooksul läbi ka mitmetelt koolinoorte moešoudelt, siis julgen öelda, et loomungulisusest neil puudust kohe kindlasti ei ole.


Aljona blogiga saab tutvuda SIIN.

1 Comment

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg