Last week..

15B-10K – Anni

Sellest projektist ei saa ega tohi puududa vähemalt üks fotograaf ning selleks on Anni Viskus. Sattusin ta blogile juhuslikult (nagu enamustelegi) ning automaatselt lummas mind ära enda piltidega. Vot sellel neiul on annet ning oskab veel seda ära kasutada, super! Nüüd ongi võimalus teil tutvuda andeka ja armsa Anniga! 🙂

1. Räägi lühidalt, kes oled ja millega tegeled?
Kõikides isikut tõendavates dokumentides on minu ametlikuks nimeks Anni Viskus, elu- ning sünnikohaks Saaremaa. Oma vaba aja kulutan ma iseenda arendamise peale, milleks on igasugune kunst. Eelkõige siiski foto- ning filmikunst. Joonistamisega tegelen ka väga aktiivselt.  Lühidalt kõlaks seega minu tutvustus ilmselt nii. Pikemalt läheks aga liiga pikaks.


2. Kust tuli huvi fotograafia vastu ning mida enamasti alguses pildistasid ja nüüd pildistad? (või on sind köitnud koguaeg inimesed või loodus?)
Ma ei oska kahjuks õelda, kust see pisik päriselt sisse tuli. Kui nüüd minevikku korra minna, siis minu vanaisa oli fotograaf, ning seega olen mina üles kasvanud hunnikute viisi fotode sees. Samuti võttis aastaid tagasi fotograafia omaks minu kõige vanem õde. Omades seega peegelkaamerat, võimsa objektiiviga, tundus see minu, kui kõrvaltvaataja jaoks alguses kohutavalt kaunis ja huvitav. Ilmselt õe kaamerat näppides saingi  selle huvi enda sissegi. Minu esimene kaamera oli näiteks säästu marketist ostetud BENQ kaamera, millega ma juba sõpradele fotolavastusi korraldasin.
Pildistanud olen ainult inimesi- loodus ei köida mind nii. Inimene on minu jaoks mitmekülgsem, atraktiivsem.. Looduses ühes lilles ei näe mina nii palju, kui ühes inimeses.


3. Kust saad inspiratsiooni huvitavate ja omanäoliste piltide tegemiseks?
Hästi deep ning mainstream oleks vastata, et „Elust!“. Ja kuigi see kõlabki ilmselt juba üsna klišeeliselt, siis tahaksin ikkagi niimoodi vastata. Mulle meeldib asjadele läheneda, mitte vaadata üldpilti. Kuid konkreetsemalt (kuigi seda on üsna raske ka teha): ilusad inimesed, head fotograafid, filmikaameratega tehtud pildid.. Kõik mis on ilus ning veidi tähendusrikkam, kui poseering pildil, on inspireeriv. Kui asjas on sügavust ning mõtet, siis ta loeb! Samuti ongi inspireerivad inimesed (ning nende tööd), kes teevad midagi teisiti, erinevad massist veidruste poolest.


4. Lemmik/lemmikud pildid, mis sinuarust kõige paremini välja tulnud siiamaani?

1. Minu lemmikshoodid on olnud Thorwaldiga, kui teist korda käisime.  
Postitust sellest pildistamisest näete SIIN.



2. Teiseks ilmselt Sireliga, kui Spordihoone dushiruume hõivasime
Postitust sellest pildistamisest näete SIIN.

3. Ning kolmandaks meeldis mulle ka Marliisi shoot, kuigi tagantjärele vaadates näen, et teeksin mitmeid asju teisiti.. Aga see tähendab, et arengut on toimunud, kui vanadest pildistamistest vigu näha! Juhhei! 
Postitust sellest pildistamisest näete SIIN.

5. Kui pildistad inimest, mida hindad modelli juures kõige enam?
Omapära. Mida omanäolisema ning erineva/erilise modelliga on tegemist, seda huvitavam on pildistada ning seda huvitavamad tulevad fotod. Samuti ka julgust, selles igas tähenduses.
Kuigi see läheb näiliselt nüüd vastuollu minu esimese lausega, peaks modell olema ka piisavalt lihtne. Ühesõnaga oleks vist kõige konkreetsem õelda, et minu ideaalne modell peaks olema omanäoline isiksus, kes on valmis ning võimeline kohanduma erinevateks olukordadeks.

6. Kõige ekstreemsem kogemus mingist pildistamisest?
Lennates ega mäetipus ronides ma veel pilti teinud kahjuks ei ole. Midagi märkimisväärselt ekstreemset, kui sellist, pole kahjuks samuti veel juhtunud.
Kuid, kui üldse midagi, siis viienda korruse maja katusel olen pildistanud, varakevadel läinud läbi hundinuiade nii, et kummikutesse voolas vett, ning samal ajal pildistasin. Ühel pildistamisel, kus neiul oli ülakeha paljas tekkis äkki ka veidi publikut.


7. 3 fakti sinust, mida teavad vähesed (iseloomujooned, stiili, tegevused jne)
1. Mulle meeldib oodata.
2. Ma olen viis aastat kitarri mänginud.
3. Ma ei oska vilistada ega nätsumulli teha.


8. Mis kuuluks sul järgmise paari kuu wish listi?
Oma kolm wishlisti asja saaksin ma juba erinevaid kaameraid (ja tervikuid) nimetades kokku… Aga, et siis kõike segamini ja natukene mitmekülgsem olla, siis
1. Minolta filmikaamera
2. Tatoveering

3. Üks paar lahedaid jalanõusi (näiteks ka lakk-kingad oleksid soliidsed!)


9. 1-3 lemmikut riideeset sinu riidekapis?
1. Ma ARMASTAN enda teksapluusi! 

2. Must kleit

3. See ei ole küll nüüd riietusese, aga ma armastan õudsalt oma portfelli!

10. Laul, mis iseloomustaks sind kõige rohkem oleks …. 
See on niii raske! Kuigi see on väga lahe küsimus, sest ma ise väga usun, et muusika iseloomustab inimest peaaegu, et totaalselt. Kuid.. selle laulu sügavama sõnumi poolest see


Kuigi tegelikult neid laule oleks küll ja veel! Ma olen tohutu muusika fanaatik! Ma võiksin muusikast rääkida ning saata ja lasta laule meeletutes kogustes, kui keegi ainult viitsiks kuulata! 


Ning tema blogi näete SIIN.

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Last week..