25 fakti - How much did you know?

30.09.13

Teate.. kui te tõesti tahate midagi, siis te saate selle, ükskõik kui ebareaalne see ka ei tunduks. Näiteks mulle jõudis alles hiljuti kohale, et ma tõesti elangi üksi kuskil välismaal, mõtlen iga päev “Mida ma täna õhtul söön ning mida peaks endale koju muretsema..?” või siis pean mõtlema asjadele, mis teoreetiliselt on mul juba olemas või tean (Eestis) – perearst, pangakonto, kuidas trantspordiga saaksin kooli, kuidas leida Taanis tööd jne. Nüüd ma küll mõtlen, et olen peast puhta soe.. kust mulle selline julgus üldse tuli?
Igatahes.. Olen siin kõigest veidi üle kuu (tegelikult JUBA) elanud ning teil pole õrna aimugi missuguse elukooli ma igast valdkonnast olen saanud.
Selle kohapealt tahaks öelda kõigile, kes vähegi saavad ja mõtlevad välismaale õppima minna, tehke seda! Btw, sain augustikuus veel TTÜ’sse sisse, erialasse, mida tahtsin õppima minna, kuid jäin suure hingepiinaga ikka Taani peale ning ei kahetse üldse! Alguses on muidugi raske keele, sisseelamise ja sõprade suhtes.. kuid nagu elu on näidanud, siis kõik tuleb ajaga (kuigi koolis on raske siiani). Ning tahan tänada ka enda vanemaid, kes reaalselt ütlesid “Sa peaksid Taani valima TTÜ asemel”, ka sel hetkel, kui ma mõtlesin, suva see kool, ei taha ega jaksa, annan alla… ja et nad võimaldavad mulle seda!
You are best parents ever, for real!

Pildid on tehtud väga ammu tegelikult, kuid mis seal ikka.. parem hilja kui mitte kunagi sellised suvised pildid 😀

10 Comments

  • Anonymous

    Kas ainult vanemad toetavad ja elavad sulle kaasa või su sõbrad ja näiteks su poiss ka? Kas suhtlete igapäevaselt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vanemad on mul muidugi kõige suuremad toetajad, nii vaimselt kui ka materiaalselt. Sõprade suhtlen samuti regulaarselt ja hoian ühendust nendega, et kuidas läheb ja mida uut Eestis. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Minuarust oled viimase pildi peal täpselt nagu Getter Jaani. Väga ilusad pildid, ja see mis sa kirjutasid julgustas mind ka rohkem lootma selle peale, et mu unistus minna välismaale õppima läheb täide 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nu neid sarnaseid jooni eks leidub meil tõesti :)Aga aitäh, ning jah, kindlasti mine ja proovi!! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Mina läksin ka Inglismaale ülikooli sellest aastast ja vau.. Tean täpselt, mida tunned:D Vahepeal lähebki pea paksuks, sest nii palju on vaja teha, aga järgmisel hetkel hakkavad asjad iseenesest laabuma. Good luck! Taani on äge, mõtlesin ka ise selle peale.. Kahjuks aga hiljem:) Ma olen küll jälginud blogi, aga mida sa õpid?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Epp

    väga väga ilusad pildid ja õnne sulle sinna! kindlasti on sul seda seal kaugel vaja :)www.cosmeticspower.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Tahtsin küsida, et mis keeletesti sa tegid, et Taani minna ja mis taseme sa said või kui palju punkte?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tegin TESA testi, mida vaadati Arhuse koolis (mis oli mul 50% B1 ja 50% B2 tasemel, aga pidi täiesti B2 tasemel olema). Ühtlasi oli Arhuse ülikool mu esimene valik ja sain sealt ka eitava vastuse.TESA test tegelikult üpris kerge.. aga vot, ei teagi miks see B2 välja ei vedanud. Aga minu kool ehk SDU ei vaadanud seda, nad vaatasid minu akadeemilist tundi inglise keeles olen keskkoolis läbinud + siis hindeid/eksameid jne.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

25 fakti - How much did you know?