TRUTH - WEDDING DRESS

THAT TIME

Okei, olen juba kommetaare saanud, et Malluka kleit on siiski ilusam.
Ma nõustun Teie kõigiga, kuid m
a tõesti andsin endast parima.

Iga asi, mis ma enda elus teen ma teen hingega, mistõttu mul oli kohati tunne, et hakkan ise abielluma.
See kleit oli mulle nii tähtis.
Kogu protsessi käigus meil oli Triinuga super suhtlus – olime algusest peale samal arvamusel kleidi osas ja muudatused mida pakkusin, läksid käiku (muidugi positiivses suunas).

Kleidi lõige oli valitud Triinu poolt.
Nädal enne pulmi otsustasime teha suurema puhvi alla – super, teeme ära. Harutasin kleidi lahti, ostsin kangast juurde ja õmblesin päevast päeva. Siis toimus tüdrukuteõhtu, mil Triinu hakkas natukene kahtlema kleidi lõikes. Otsisin kohe kodust pärlikesed välja, et natukenegi tolle kleidi moodi saaksin teha ja rohkem uhkemaks (ei läinud too käiku, kuna ei tulnud otsust, mida teha).

Ühesõnaga kleit kindlasti ei olnud profesionaalsel tasandil – see oli siiski mu esimene pulmakleit.

Muidugi halb tunne on nüüd, et ei suutnud seda õiget tulemust välja tuua, see oli vaid lõige mida mult telliti. 

Ma ei taha, et keegi võtaks midagi halvasti – ma ei ole kellegi peale vihane või pahane jne.

And again.. Ma täitsin vaid enda lubadust ning mida Triinu soovis, mis kahjuks in the end ei sobinud, kuid andsin endast parima. Nagu mõned juba kommeteerinud, siis saan Triinus ka aru, sa ei abiellu iga päev. Again, keegi ei ole kellegi peale vihane või pettunud!

14088768_1271896209487705_1893557573_n

20 Comments

  • Liisa

    Mina ei tea, minumeelest on sinu tehtud kleit niii meeletult ilus lihtsalt.
    Kahju ainult, et Mallu blogis on tehtud selline pilt, millega kleit kuidagi eriti kole välja näeks. Antud pildil on hästi näha, et kleidi ülaots poldud ilusti sätitudki ja hoidis viltu, ühtlasi oli selline, ”ah suva, tee klõps” poos sisse võetud.

    Ma tahaks seda kleiti nii tohutult endale saada ja sellega ise abielluda.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Täpselt nii nagu kokk ei lase köögist välja mahakukkunud toitu või vanaks läinud liha, ei peaks rätsept laskma oma salongist välja kleiti, millega ta ise rahul pole. Kuna sina olid ja lasid kleidi välja, siis elu läheb edasi, et see ikkagi kliendile ei meeldinud. Elu ongi ebaõiglane. Loodetavasti saad kleidi tagasi ja selles ise abielluda 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helina

    Eks nii need kogemused tulevadki ja siinkoha ei tohiks küll solvuda, kui kleit siiski ei sobinud ja käiku ei läinud. Mina ei kaitse ega ründa kedagi-olen kõigile täitsa võõras, loen lihtsalt mõnda blogi aegajalt. Esiteks tahan öelda, et salongikleidi pole alati ilusamad. Seepärast pöördutakse ju õmblejate poole, et saada täpselt see, mis hing ihkab. Mu tuttav abiellus juulis õmbleja tehtud kleidis ja ma pole kunagi varem ilusamat kleiti näinud. Minu jaoks oli ka õmbleja nimi täiesti tundmatu, polnud mingi Eesti tippdisainer. Pulmad on once in a lifetime üritus ning pulmakleiti kantakse 1x mistõttu peaks teadma, et pruut tahab siiski tâiuslikkust. Kleiti selga proovides peab ta tundma 101% et see on see. Vb Triinu varem ei osanud midagi öelda, kuna kleit oli ju poolik ning ootas kuni see 100% valmis on. Kui ei sobi, siis polegi ju midagi teha. Pildilt oli ju näha, et kangas polnud kehasse, voldid sees ja veidi nagu kott seljas. Sina said kogemuse võrra rikkamaks, õpi sellest, mis sai valesti tehtud, mida teinekord parandada. Pruudi peale küll ei saa vihane olla, lihtsalt sellepärast, et ta ei tundnud et see on tema kleit. Lihtsalt sellepärast, et õmbleja on teinud suure töö ja kulutanud päevi ja nädalaid kleidi tegemiseks, ei ole minumeelest piisav põhjus panna OMA pulma selga kleit, mis ei meeldi. Natuke imelikud inimesed siin kommenteerimas ja Triinule tema abielus halba soovimas. Keegi kirjutas, et kõik tuleb ringiga tagasi – vastaks talle, et kui kõik ringiga tagasi tuleb, siis küll tulevad Sulle ka need halvad soovid ringiga tagasi 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mannu

    Tundub, et liiga kiiruga tehtud kleit. Ei istu väga Triinule see. Ei taha kedagi solvata, aga Malluka kleit sobib paremini.

    Ega Triinu ei oleks saanud ju sinu südamerahu pärast seda kleiti pulmas kanda. Oluline oli tal ju ennast ikka oma pulmas hästi tunda. Sa küll raiskasid oma aega, aga said kogemuse juurde. Kindlasti oskad nüüd paremini tulevikus kliendile soovitusi jagada ja tasuta ei tasuks ikka teha. Tuleb oma tööd väärtustada:)

    Ära lase pead norgu! Võta seda kui kogemust:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Pruut peab olema enda pulmapäevaga ju rahul- ta poleks saanud ju kanda kleiti, mis on seljas kole, ainult seetõttu, et õmblejale meele järgi olla!!!
    Ta tegi ainuõige valiku, kandes teist kleiti. See lugu olgu õppimiseks- küll kunagi tuleb mõni teine pulmakleit Teil õnnestunumalt välja 🙂 Aga see pole eetiline, et kommenteerijad siin Triinu halvustavad. Igaüks tahab oma pulmades ju välja näha nii ilus kui võimalik. Teie valmistatud kleidis polnud see kahjuks võimalik.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ma saan aru, et sa oled õnnetu ja kindlasti ei maksa arvata, et Triinu su pingutusi ei hinnanud (mistõttu ta oli viimse hetkeni valmis kandma sinu tehtud kleiti, et mitte su tundeid riivata!), aga olgem ausad, praegune olukord on umbes sama, et ma otsustan ise majale uued elektrijuhtmed panna, olen ise nõus seda tegema olnud (kuigi ei ole enne teinud ja ei teagi, kas saan hakkama) ja näen RÄIGELT vaeva, aga tulemus on ikka nadi ja siis halan, et oi, ma oleks võinud selle ajaga midagi muud teha hoopis. See on sulle ju ka ainult heaks õppetunniks ja said kleiti proovida teha ja järgmine kord oled selle võrra vilunum 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merka

    Teise lõikega kleit sobis pruudile paremini, kuid sinu õmmeldud kleit on sellegipoolest ilus. Sa said hästi hakkama ja ei peagi olema pettunud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

    Kleidi inspiratsioon oli muidugi võrratu, aga teostuse poolest jäi minu arvates natuke vajaka. Muidugi esimese korra kohta oli see üsnagi ambitsioonikas püüdlus. Näiteks seljapool, mis pildi pealt tundub väga kena.

    Ma ei tea, kas Triinu seadis sulle ka mingi eelarve, aga minu arvates juba materjalide poole pealt panid natuke pange. Aplikatsioonid näevad väga odavad välja, taolisi saab Hiinast osta 1 dollar / m, aga kindlasti oleksid pärlid asjale vunki juurde andnud. Ning valge ja valgel on vahe sees. Aplikatsiooni valge on rohkem kollase varjundiga ning valguse käes paistab see silma.

    Samuti võiks minu arvates tülli ja ülemise osa üleminek olla rohkem kehasse ja mitte nii “õhus” ning mida allapoole kleit ,seda laiemaks seelikots läheb.

    Sai küll väga negatiivse varjundiga, aga pean veelkord rõhutama, et esimese korra kohta on täitsa viis, aga järgmine kord panustaksin rohkem kvalitseetsematesse materjalidesse

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manni

    Triinu kehaga ei sobi üldse selline lõige. Ta on väike ja tal on kurvideta pulksirge keha.

    Kas ta enne seda kaalus, kui lõiget valis?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • tiiu

    Ma pole elus siia blogisse sattunud, kuid nüüd tänast poleemikat lugedes, siin ma olen.
    Ütlen ausalt te tõmbasite endale ikka kohe kolinaga vee peale.
    Sellise suhtumisega õmbleja juurde ei läheks ma eales. Nagu aru sain, siis pakkusite ise varianti kleit õmmelda, ilma eelneva kogemuseta. See mis tegevuste kõrvalt või mis ajast te seda kleiti õmblete ei ole küll kliendi asi, eriti veel, et olete ise pakkunud ennast seda tööd tegema.
    Ja lisaks teie kui õmbleja ikka peaksite omama silma nägemaks, mis kliendile sobib. On ju isegi mitte õmblejale näha, et taolise lõikega kleit ei sobi väga lühikesele inimesele.
    Teie kleiti vaadates on ka näha, et kleidi ülemine osa ei ole taljes ja jääb kottis, seda oleksite ikka pidanud viimasel proovil nägema.
    Miks peaks pruut kandma seda kleiti, mis talle ei sobi? Kas teie kannaksite?
    Jah ma usun, et olete solvunud, et pruut teie kleiti ei kandnud, kuid väga inetu on tulla sellise jutuga avalikkuse ette. Milleks?
    Te ise võtsite endale ülesandeks õmmelda kleit milles pruut tunneb end kui miljon dollarit, kas pole? Ja antud juhul pruut seda ei tundnud, siis vaadake enne endale otsa, neelake alla solvumine ja käituge nii nagu täiskasvanud seda teevad.
    Enda ebaõnnestumises teisi ei süüdistata.
    Ja omale “nime” te tegite tõesti, negatiivses võtmes.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      Millise suhtumisega täpsemalt?
      Draama on tekitatud kommetaaridega.
      Ma pole kedagi sundinud seda kleiti kandma ja samuti ütlesin ka, et teine kleit istuski Triinule paremini.
      Keegi pole kellegi peale solvunud või pahane, ma ei tea kust seda kõike võetakse!
      Ma tõesti andsin endast parima.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • tiiu

      Sellise suhtumise all mõtlesin seda teie algset postitust, mille olete siit ära kustutanud, kus te jutustate sellest kulutatud ajast ja mida te kõike oleksite selle aja sees tahtnud teha, aga nüüd jäi kõik tegemata.
      Tehes sponsorlusena kleiti ilma vastava lepinguta, peaksite ikka arvestama, et ka kriitikat võib tulla. Seega taolist “kirja” õmblejalt pulmajärgsel hommikul lugeda on küll ausalt öeldes kaunikesti nõme.
      Nüüd räägite jah, et kõik on ju hästi,kuid miks siis esialgse postituse kustutasite?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      Ma olen ka inimene ning see postitus oli puhtalt emotsioonist kirjutatud peale Malluka postitust – inimese esimene reaktsioon. Jah, ma kustutasin raisatud aja osa ära, kuna tõsi, see ei olnud raisatud aeg.
      Kui te kerite alla kommetaaridesse, siis näete, et minu päev pole olnud suurepärane – ma olen tõesti saanud nii privaatselt kui ka blogisse igasugust kommetaare.
      Kõik ei ole ilmselgelt hästi, I just have to deal with it now.
      Kui ma oleks sellist asja ette näinud, siis ma poleks elusees taolist pakkumist teinudki. Siinsed kommetaarid see selleks, isegi Teie ehk ei usu seda, mul on kõige enam kahju Triinust – ta poleks seda väärinud mis draama siit kõik välja tuli, eriti nii erilisel päeval.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • naven

      kallis tiiu, kuidas saate te õmblejat süüdistada selles, et ta kleiti taljesse ei tee, kui pruudil ei olegi esileulatuvat taljet?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Tegelikult Triinu Liisile sobib merineitsilõige küll. Ülemine osa oleks lihtsalt pidanud olema toestatud ja korsetipõhjaline ning saba osa algama veidi allpool.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karmen

    Muidugi valib pruut ise kleidi, milles end hästi tunneb, aga päris selline otsus see vast siiski polnud, et alles pulma alguses valiku tegi. Kui ta Malluka kleidile mingi aluse ostis vms, siis vast päris pulmas alles see teise kleidi plaan ei tulnud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Päris nõme, et sa enda raisatud aja osa ära kustutasid. Sest nüüd jääb Triinu postitusest mulje nagu ta oleks ise asju välja mõelnud ja polekski põhjust tal ennast halvasti tunda. Sa oleks võinud lihtsalt alla kirjutada juurde, mis Triinu postitus sinu jaoks muutis.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      Jah, sellest ma sain ka aru. Kahjuks oli see juba kustutatud selleks ajaks, kui postitus välja tuli.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • e

      Ei olnud ta midagi kustutatud sel ajal kui Triinu postitus välja tuli.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      Ütleme siis niipidi, sel hetkel kui mina lingi avasin, olin ma juba osa ära kustutanud.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TRUTH - WEDDING DRESS