STABILITY VS. ADVENTURE

//In English below

Olen ümbritsenud end selliste inimestega, kes armastavad reisida, elavad semestrite kaupa ning noh.. stabiilsus puudub. Nende inimeste all mõtlen just neid sõbrannasi, kes elavad kuskil välismaal, mina kaasaarvatud. Mõned päevad tagasi sain kokku Lisaga (kui mäletate – elasin ka Pariisis temaga koos) ning arutasime seda teemat, leides ‘lahendust’, mida soovime elust. Meie praegusel olukorral on kaks poolt, millest üks osa meist soovib ühte eluviisi ja teine pool siis teist.

dsc_0287

STABIILSUS

Kes ei sooviks olukorda, kus kõik on paika loksunud. Hea sissetulev töö, kindel kaaslane kõrval ja rajada see ilus ning tore perekonna mudel. Isiklikult olen küll õpingutega pooleli, ehk kahjuks või õnneks ükski eelnevalt mainitud faktor ei toimi minu kohta – arvestades veel seda, et lõpetan peagi ülikooli. Ei kindlat tööd, ei kindlat kaaslast kõikide nende kaugsuhete kõrval ning elan semestrite kaupa.
Ühesõnaga, hetkel mul ei ole isegi valikut, haha 😀

Olen leidnud sellele olukorrale alternatiivi ning proovin seda võimalikult palju kasutada. Nimelt, Eestis/kodus viibimist. Seda tunnet ei anna sõnadessegi panna, kui ärkad OMA voodis, kõnnid kodus ringi, nii et ei pea ühe võõra korterikaaslasega arvestama või minna paljajalu aeda, visata end seal pikali ning koer tuleb enda märja ninaga palli tooma. Tegelikult ilmselt paljud teist teavad seda olukorda, kui sa juhuslikult kodust väljas ei ela. Kui ma ütlen, et lähen Eestisse, siis see tähendab mulle, et võtan puhkuse. Puhkuse segadusest ja tunda seda stabiilsust ning rahutunnet oma käega.

Üks pool, kohati isegi suurem osa minust, soovib stabiilsust, kuid tean, et see on lihtsalt aja küsimus, mil kõik loksub oma paika. Ma isegi ütleks, et mul ei pea olema stabiilne töö ja kaaslane (veel) kõrval.. Algatuseks mulle piisab sellest, kui oleks mingi stabiilne elukohta, mida saan kutsuda koduks ning kui soovi tekkib, siis osta lillevaas sinna mitte et peaksin mõtlema ‘Oh, mul pole mõtet seda osta, kuna kolme kuu pärast kolin niikuinii välja’. You know what I mean? 🙂

giphy

SEIKLUS

See pealkiri võtab küll kogu teema kokku. Üks suur seiklus ja segadus, küsides ‘mis edasi?!’. Nüüdseks olen ma viimased kolm aastat välismaal elanud ning viimane aasta on tõeline seiklus olnud. Pariis. Kopenhaagen. Praktika. Töö. Neli elukohta. Palju erinevaid inimesi ja rahvusi. …. Ning mida kõike veel 😀 Ma poleks elus uskunud, et jõuan sellesse punkti! Kõige seiklusrohkem periood on veel ees, kuna ma ei tea, mis kevadel minust saab. Ma ei ütle seda tihti, kuid pean tõdema, et väike kartus on sees.

Teine pool minust armastab sellist elustiili. Vabadus osta piletid ning sõita nädalavahetuseks Saksamaale teise sõbra juurde, mitte et peaksin kellelegi seletust andma, miks ööbin meessoost sõbra juures või kahtlema, kas saan töölt vabu päevi. Või ma ei ole ‘seotud’ ühegi elukohaga või riigiga… et kui soovi, siis lähen ja teen seda mida soovin.
Mulle meeldib see põnevus, mis elul mulle pakkuda on.

giphy-1

Lõpetuseks ega mul ei olegi muud varjanti, kuid minna vooluga kaasa ning näha, mida elu toob.
Usun, et kõik läheb nii nagu peab ning veel pareminigi. 🙂
PS! Ma loodan, et keegi ei võta mind valesti ja mõtleb, et ma kurdan enda elu üle – kohe kindlasti mitte! Lihtsalt panin kirja tunded ja soovid, mida kaks poolt minust tahab 🙂 In the end, olen valinud selle elu enda ja olen õnnelik kõige üle.

3

Click more for English

//I have surround yourself with people who loves to travel, lives semester by semester.. and well, there is no stability. I’m talking about these friends right now, who lives abroad, including myself. A few days ago I met my dear friend Lisa (if you remember – I was living together with her in Paris), and we discussed this topic, trying to find a  ‘solution’ and came to the conclusion, that there’s two sides, what we like..

STABILITY

Who don’t like a lifestyle, where’s everything stable.  Good job, stable partner next to you and stable living place. Personally, I’m in the middle of my studies, so unfortunately none of those factors apply on me. Don’t have a stable work, living place and next to all those long-distance relationship also not a stable partner.

I have found an alternative to this situation – going to Estonia. I cannot describe that feeling when I wake up in MY bed, walk around the house without having a fear of meeting my roomie (not like I’m scared of her 😀 )… or going to the garden, lay on the grass and my lovely dog comes to me with a ball. In fact, many of you probably know this situation, if you already live outside of the home and go there time to time. When I say that I am going to Estonia, it means to me that I’m taking a vacation. 

One side of me wants to have a stable life and in fact, maybe even bigger part of me, however, I know it’s just matter of time when everything goes in to the place. Actually, currently I can live without stable job and partner, but for the start I would love to have a stable apartment, where I could buy a pillow, for example, without thinking ‘Uh, I will move out anyways pretty soon, so I shouldn’t buy it’.  You know what I mean?

ADVENTURE

Well, that title takes everything together. One big adventure and confusion, asking myself ‘what’s next ?!’. By now, I have been living abroad for the past three years and the last year has been a real adventure. Paris. Copenhagen. Internship. Work. Four accommodations. A lot of different people and nationalities. The adventure has been real and the craziest period is still coming, spring. I must admit, that I have a little fear inside of me.

The other side of me loves this kind of lifestyle. Freedom to buy a fly tickets and go to Germany for a weekend to visit my friend without have to give some kind of explanation why I’m sleeping at my male friend’s place or questioning whether I get a free day from the work.

In conclusion, I love to have mix of both lifestyle, but currently I have to trust destiny and see what life brings to me.
I believe that everything is going as it should.

4 Comments

  • Karolin Sakk

    Nii tore postitus, tunnen end nii sarnaselt. Et osa soovib ühte ja osa teist. Aga eks aeg ja elu teeb oma korrektuurid millalgi niikuinii. 🙂 Jääb lihtsalt praegu nautida kõike! Parimat,ja ole tubli ikka edasi!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      Wuh, not the only one 😀 Aga just, nn kõik loksub kõik oma paika sooner or later 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • I feel you! Aga seda vist tunnevad paljud kes elavad väljaspool Eestit ja kelle tulevik pole selge. 😀 Mõlemal eluviisil on omad plussid ja miinused ning meil on aega küllaga et hiljem “paikseks jääda” 😛 Aga tea siis, et Sa pole ainuke! I feel you! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

EVERYDAY LIFE IN COPENHAGEN