WORK AS A PROJECT MANAGER

TRAVEL BUDDY MATTERS A LOT

“As with any journey. Who you travel with can be more important than the destination.”

In English below

REISIJATE TÜÜBID

Minu silmis on olemas kolme tüüpi reisijaid ja tõsi, iga inimene võib olla vahepealne, kuid südamest teame, kuhu punti me tegelikult kuulume. Pannes südamele, et panen nimed enda meele järgi ja kõik on minu vaatenurgast. Nendeks tüübiteks on (ja otsi oma koht ka siis juba 🙂 ):

  1. Mineja – inimene, kes ostab reisi ja lihtsalt läheb ilma et muretseks, kuidas, mis, kus saama hakkab. See inimene läheb lihtsalt vooluga kaasa, vaatamaks, mis tulevik toob.
  2. Planeerija – Reis peab algusest lõpuni olema enam-vähem planeeritud. Ööbimine, reisid, inimesed jne., kuid reisib omal käel.
  3. ‘Ostan paketi’ – Reisija, kes ilmselt ei ole nii suur reisija tegelikult (jättes võimalused välja) ning ostab pigem reisipakkujalt kahenädalse reisi, nii et kogu reis oleks nende poolt organiseeritud. Muidugi see on nüüd kahe otsaga punkt, kuna Egiptusesse ilmselt igaüks meist läheks just reisipakkuja kaudu.. kuid üldiselt mõtlen siis seda inimest, kes läheb igatepidi kindla peale välja.

See eelnev on üldine inimeste jaotus, kuid igat punkti saab jaotada omakorda kas siis looduse, ranna või suurlinna armastajaks. Neid jaotusi jätkuks.

dsc_0755

TRAVELING PARTNER MATTER

Ma ei ütle, et olen meeletult suur reisija, kuid elades välismaal, siis see kuidagi mul veres, et aeg-ajalt pean pileti otstma. Olen nüüdseks siin ja seal reisinud ning omakorda sattunud erinevate seltskondadega seiklema ja võttes kõik enda kogemused kokku, siis vahet pole kui imelisse kohta sa reisid, kuid kui reisikaaslane on vastupidine reisija sulle, siis võid kindel olla, et reis ei ostu nauditavaks.

Isiklikult olen mineja ja planeerija vahepeale (rohkem planeerija), kuid suvel oli Mehhikos olles ikkagi erinevaid kogemusi, kuna liikusime ringi 11 totaalselt erineva inimesega. Oskan väheste inimeste pealt rääkida sellest pundist, kuid kogemusest, D’ga me reaalselt planeerisime tund varem “nüüd lähme road-tripile” või see, kuidas ostsime samal päeval lennupiletid Mexico Citysse. Kui inimene su kõrval on rahulik ja sinuga ühel joonel nendes olukordades (ja seikleja!), siis sa tead, et kõik on okei – ‘Me oleme koos selles supis’

dsc_0767 dsc_0776

BK soovitused

Muidugi see kõik oleneb reisi pikkusest, kuid iga erinevus võib joosta sind jalust ning parem karta kui kahetseda.

  1. Uuri välja, mis on teie erinevused. Mis on Teie huvid? Kas Teil üldse on millestki rääkida? Kas talle meeldib kauem magada ja lihtsalt chillida või soovib ärgata varakult ülesse ja avastada toda linna/riiki?
  2. Pakkige kohvrid eraldi – kui sa ei tea inimest nii hästi ja veel enam, kui sa tead, et soovid ostelda, siis parim mis teha saate, on minna eraldi kohvritega.
  3. Parim soovitus – andke üksteisele hingamisruumi!
  4. Ma tean, et see võib-olla naeruväärne punkt, kui minu silmis mängib rolli. Kui oled esimest korda inimesega reisil, siis enne kui laenalt talt midagi, küsi. Küsija suu pihta ei lööda, kuid mitte küsija võib küll.. (nali, ei löö midagi 😀 )

dsc_0765

Kuidas vältida probleeme reisidel..

Tuli välja, et soovid reisi vältel botaanikaaeda minna, kuid tead, et partner ei soovi seda? Reisimine on kui tants, üks peab juhatama ja teine järgima, ning kord on ka sinu aeg juhatada toda “tantsu”. Sa tead, et soovid minna botaanikaaeda, siis säästa partnerit lahtioleku aja otsingust ning tee kõik research enne reisi ära. Sellega säästad reisikaaslast tollest ‘ehmatusest’ ning tõmbad ta lihtsalt endaga kaasa. Selle alla ma nüüd ei mõtlema, et otsi kõik enda huvid välja ja vea reisikaaslane kaasa mõttega ‘küll talle sobib..‘. Ole kindel, et teie huvid on võrdväärselt jaotatud nii ootate võrdväärselt ka teatud sündmusi pikkisilmi. 🙂

Pea meeles, et kõik inimesed ei ole nagu sina ja lepi olukorraga, kui mingi olukord ei lähe sinu meeltmööda. Mis ei tapa, teed tugevaks.. eks?

dsc_0775

Ja lõpetuseks. Mul on mitu suurepärast reisikaaslast kotist võtta, kuid iga reisikaaslane on erinev. Ma ei liigelda end ei suurlinna ega looduse vahel, mistõttu mulle just meeldib, et mul erineva stiiliga inimest ümberringi.

Kes on siiani kõige parem reisikaaslane? Eks ikka minu nooruslik ema.

13123414_785613524908348_5744091876978655979_o

Continue for English

“As with any journey. Who you travel with can be more important than the destination.”

TYPES OF PASSENGERS

In my eyes, there are three types of travelers and we all know from deep in our hearts where we belong. I added these names by myself and it’s totally from my perspective (and find your place out of them):

  1. Goer – the person who just buy the tickets and goes, without worrying about a thing. This person just goes with the flow, to sees what future will bring.
  2. Scheduler – With the beginning on the trip is planned. Everything. However, planned by your own.
  3. “Buy a package” – A passenger, who prefers to buy a package from the traveling agency, where everything is included.

I actually could break it down even more, as for example to capital visitor or nature lover, but let’s limit the list.

TRAVELING PARTNER MATTER

I’m not saying that I’m such a huge traveler, but living abroad, then it’s somehow in my blood that occasionally I need to buy a ticket. I’ve now been here and travel with different groups and people and I know that it could be a great challenge sometimes to handle the situations. If the traveling partner doesn’t fit, then actually it doesn’t matter how great is the destination.

Personally, I’m in the middle of a goer and scheduler(mostly a scheduler). On the summer, in Mexico, we traveled around with 11 different great personalities. I will bring out traveling with D, since we actually traveled 24/7 together. There was moments where we just decided something few hours before as ‘let’s go to a road-trip?’ SURE, or.. how we needed to buy a flight tickets in the same day as the flight took place, to Mexico City. At these moment, if the partner is calmed, you are as well. If you have same traveling style, there will not be any issues. As we literally traveled a month together and spent 24/7 together – we didn’t kill each other. 😀

BK recommendations

Of course, it all depends on the length of the trip. Here’s some recommendations from my side.

  1. Find out your differences. What are your interests? Do you have something to talk about at all? Does he like to sleep longer and just  chill or wake up early and discover the city?
  2. Pack the bags separately – especially if you don’t know the person that well..
  3. The best advice – give each other a space!
  4. I know that this may be a ridiculous point over here, however, plays a role in my mind. If you are traveling first time with the person.. before you use his/hers things, ask. It’s all about politeness already.

How to avoid difficulties on the trip

It turned out that during the trip you would like to visit the Botanical Gardens, however, you know that he/she don’t. Travelling is like dancing, somebody has to follow and somebody lead. So, make all needed research before the trip, which saves the partner from headache about searching for the opening hours. Make sure, that you compromise the visit, as if he/she wants to visit something what you don’t like.. make it work.

Everybody aren’t like you and sometimes you need to accepts some situations.. What doesn’t kill, makes you stronger.. right?

And for the end, my best traveling partner is my mom…

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

WORK AS A PROJECT MANAGER