BUDAPEST VLOG WITH OPERA AND JAZZ

ONE WEEK PLAN | PUERTO RICO

//in English below

Enne reisi panin kokku reisikava, võttes arvesse mida soovin kindlasti näha, kuid samuti, et meil oleks aega natukene hinge tõmmata. Reisikava olemasolu oli eelkõige mulle tähtis, kuna neli päeva reisist pidin olema rooli taga ning need kellel load, siis teavad kui tähtis võib olla teadmine ‘KUHU MA SÕIDAN?’. Juba varakult enne reisi hakkasin kirja panema erinevaid asukohti ning piirkondi, kuhu võiks minna. Juhtus aga nii, et ühe-nädalase reisi pakkisin nii kokku, et me lihtsalt oleksime end ribadeks tõmmanud, mistõttu mitmed sihtpunkid sai maha kriipsutatud. Pean isegi tunnistama, et peale maha kriipsutamist me tegelikult isegi ei jõudnud päris KÕIKIDESSE kohtadesse, kuid sellegipoolest olen ma kogu reisiga ülimalt rahul. Näiteks tean, et Margaritale oli see ehk natukene too much, kuid kõik oleneb inimesest. Mina, kui reisija, mulle oli ideaalne.


Before the trip I made a travel plan, taking into consideration what I would like to see for sure, but also that we would have time to breath and relax. Travel plan existence was really important already for me, as four days of the trip I was actually driving and if you are a driver, then you must know how important it is to know ‘WHERE I’M DRIVING?’. Already several months ago I saved some locations, which I would love to see, but let’s face it, for one week it was too much. I had to across several of them, but in the end it was for the best for us. For example for me it was really perfect trip, as I’m a traveler, but as I know, then for Margarita it was a little bit too much. it all depends of the person.

dsc_0227

I DAY – SAN JUAN

Esimene päev läks selle alla, et me saaks aru, et me tegelikult Puerto Ricos – let’s face it, me ootasime seda reisi ikka väga. Enamasti käisime söömas ning tuiasime veidi ringi.. ja oligi aeg magama minna, et järgmine päev värske peaga road-tripi’le minna.


Our first day actually went under understanding that we are in Puerto Rico. It was strange to wear light clothes and actually ‘see sun’.. Sounds weird, but true. We walked around for a while and went to sleep, as we had a long road-trip ahead.

img_2718

2. ROAD-TRIP – West Puerto-Rico

Minu kindel sihtpunkt oli Mar Chiquita, Manati, mida Googeldades vajus juba suu lahti. Sinna jõudes saime aru, et oleme reaalselt puhkusel! 3$ eest said ühe Margarita (jooki mõtlen seekord, mitte väga odav, aga ega see reis in the end ka väga odav olnud 😀 ) ning nautisime ookeani kohinat. Kui sul on auto ja sattud sinna piirkonda, SEE ON KOHT KUHU MINNA!

Cueva Ventana Cave

See oli meie järgmine sihtpunkt, kuid kuna nautisime eelnevat punkti liiga kaua, siis meil polnud õrna aimugi aegadest, mil see lahti. Nimelt jõudsime sinna kella kuue aeg ning neli pandi juba kinni. Tegemist  oli järjekordse ilusa kohaga, vähemalt piltidelt, kuid maksab 19$.

Arecibo

Kuna eelnev punkt jäi ära, siis sõitsime üldse Arecibo linna. Armas pisike linn, kuid kuna ma eelistan pigem loodust, siis ei ütleks, et see on must-visit. Muidugi nägime seal imeilusat päikseloojangut.. ja sai ka paar tantsu tehtud – see lihtsalt osa meie igast reisist.


My main goal was to visit Mar Chiquita, Manati, as when you Googel it, it already looked amazing place. When we actually arrived there, then it was first time when we actually realized that we are at the vacation. For 3$ we got a Margarita drink and we started to join the ocean sound. If you have a car and you happened to be around there, it is MUST VISIT PLACE!

Cueva Ventana Cave

It was our next destivation, however, as we enjoyed previous point too long, then we didn’t have no idea that it’s open only until 4 p.m. So, we arrived there too late and we couldn’t go there. Btw, it costs 19$.

Arecibo

As we didn’t make to previous point, we decided to go to see a sunset at nearby city called Arecibo. It was really small and cute city, however, wouldn’t say that it’s must see – especially if you are more nature person. 

img_0686

page2

3. DAY – East Puerto-Rico

Rio Grade beach

Polnud just kõige-kõige ilusamaid randu, kuid see oli tõesti kõrvaldatud paari üksiku inimesega, nii et me võtsime päikest isegi topless. Seal veetsime esimese osa päevast ning mugisime sisse enda tehtud tordillasi (lugeda – sink, juust, salatileht mätsitud tortilla vahele).

Rio Espiritu Santo Waterfall

Oh, I love this kind of places. Peale randa võtsime enda kümme kodinat ja läksime juga otsima. Juga leitud ja hakkas ronimine pihta. TOTALLY LOVED IT! Olen see seikleja, et pigem ronin ühelt kivilt teisele, kui lähen ühest muuseumist muuseumisse. Piltidega on raske seda ilu ja ‘kohal viibimist’ edasi anda, ehk ootan huviga, mil olen reisivideoga valmis. Side fact, libistasin põlve lõhki ning mu kaamera kate kukkus sinna vette – success. 😀

Luiquillo beach

Sinna randa läksime lihtsalt õhtul päikseloojangut vaatama. Pean mainima, et tehke kindlasti, et lähete õigest kohast sisse, muidu sattute ühte inetusse randa, kus te kindlasti ei soovi viibida. Üleüldiselt oli seal rahvast ikka rohkem, kui teistes randades, kuid sellise chilli vibega.


Rio Grade beach

It wasn’t most beautiful beach, but nice enough and well, a little bit isolated, which was nice as well – few people. We spent there first part of the day and ate our own made tortillas.

Rio Espiritu Santo Waterfall

Oh, I love this kind of places. After the beach we took our stuff and went to search for a waterfall nearby. Waterfall found and I totally loved it! I love adventures and especially climbing from the rock to the rock. It’s hard to give that beauty to you, so I can’t wait to actually finish the travel VLOG.

Luiquillo beach

Actually we went there just for a sunset. I must say that make sure that you enter from the correct side, as if it’s wrong side, then I bet you don’t want to stay there. All in all there’s already a little more people, however, it was had really chill vibe.

page4

img_1563

img_1673

4. DAY – Rainforest The El Yunque

Tegelikult pidime Flamenco Beachi minema, kuid kuna oli pühapäev ja ilmateade ütles, et hakkab sadama, siis muutsime plaani. SEE KOGEMUS, MIS ME SEALT SAIME! Kose all ujumine, samal ajal totaalne padukas? Ma soovin, et keegi oleks seda hetke jäädvustanud, kuna mäletan, kuidas ümberingi oli ainult vee kohin, paar inimest ning vaatasin taevasse ning rõõmust/rahutundest tuli pisar silma. Kõik oli tõesti suurepärane! Ehk oli see siis minu pingelanguse aeg, hah..
Kohtusime seal ka kahe rootslasega, kellega järgneva reisi seiklesime mitmed korrad koos.


Actually we had to go to Flamenco Beach, however, as it was Sunday and forecast promised to rain, then we changed our plans. THAT EXPERIENCE, THE BEST! It was heavily raining and in meantime swimming under the waterfall.. man.. I wish somebody would had recorded it. I was literally having a tear in my eye as it was so great!
Also we met there with two Swedish guys, so afterwards we were actually traveling together a little.

page6

5. DAY – Flamenco Beach

Öeldakse, et pühapäeval ei tasu Flamenco beachi minna, kuna esiteks praamile on raskem saada (kui üldse saad) ning kui saad, siis pidi meeletult rahvast seal olema. Ütlen ausalt, kui minna sinna, siis jääge ööseks! Eelmine aasta oli see rand kuuendal kohal out of the ‘World’s best beaches’ (sel aastal on langenud 13 kohale 😀 ). Igatahes. Teekond sinna on natukene tüütu – praamiga 1,5 tundi loksuda – ning kuna tegelikult oli seal väga ilus, siis soovitangi kohe vähemalt üheks ööks minna. Vesi läbipaistvalt imeilus ning rand mõnus.


They say that don’t go to Flamenco beach at weekends, as it’s quiet hard to get to the ferry, so we went Monday instead. Honestly, it is only worth it, if you stay a night over there. It is really beautiful place and for sure you will love it, but going there by ferry for 1,5 hours and before that wait 2 hours to get to the ferry. Just go there for a night!

page

6. DAY – 7. DAY – SAN JUAN

San Juan? Oh well.

Ausaltöeldes, ma olin natukene pettunud San Juanis. Tähendab, ma ei oodanud midagi, kuid ega seal ei olnud ka mida oodata. 😀
Otsustasime lihtsalt olla – shoppamine, rand, söök – ja nii need kõik kolm päeva.

Randest käisime The Condado beach, mida ma ei soovita, ning Playa de Isla Verde, mis on juba parem võrreldes eelnevaga, kuid natueken kaugemal linnast. Hommikust sõime Cafe Manolinis, mis tegelikult oli väga hea koht, kui hommikusöök lõppeb 10:45.


San Juan? Oh well.

Honestly, I didn’t expect nothing, but let’s face it, there wasn’t nothing to expect as well. I’m so happy that we had a car, as otherwise it would been a little pointless trip. Anyways, next days we were spending mostly time at the beach, shopping and eating.

We went to The Condado beach, not recommended, and Playa de Isla Verde, more recommended already, however, more far away from the city. Breakfast we eat at Cafe Manolin, which was quiet good place, but they finish breakfast at 10:45.

2 Comments

 • Puerto Rico on mul juba mõnda aega hingel olnud ja pärast selle postituse lugemist hakkasin kohe pileteid otsima 😀 Tundub, et pean ikka asap ära käima.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • BIRKT

   Puerto Rico väga super sihtkoht, eriti kui rendid auto seal ja lihtsalt lähed. 🙂 Väga soovitatud!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BUDAPEST VLOG WITH OPERA AND JAZZ