NEXT TWO DESTINATIONS

10 TIPS FOR VISITING PUERTO RICO

DOWNLOAD UBER + WORKS AT SPECIFIC AREAS

Tolle kohapealt tegime natukene liiga vähe researchi enne reisi, mistõttu me ei tulnud selle pealegi, et Puerto Ricos eksisteerib Uber. Pean mainima, et Uber hoidis meil MEELETULT raha kokku. Meeles peate aga pidame, et Puerto Ricos on reegel, et Uber ei tohi inimesi peale võtta lennujaamadest ega hotellide eest, mistõttu suure tõenäosusega peale maandumist peate ikkagi takso võtma. Takso keskusesse maksis ligi 24$ (kahele inimesele), seevastu Uberiga saime pikemad maad ligi 10$’ga. Pealekauba Taksojuhid on ääretult ebameeldivad ning ebaviisakad, seevastu Uberitega oli meil alati tore kogemus. 🙂

IF POSSIBLE, RENT A CAR

Meie reis oleks olnud totaalselt teine, kui me poleks autot rentinud. Olen juba eelnevalt maininud, et San Juan ainuüksi poleks pooltki seda meeleolu kätte anda.. eriti kui pead seal viibima nädal-kaks. Kui küsite, et miks mitte pigem ühistranspordiga ringi sõita, siis Puerto Ricos eksisteerib minimaalselt ühistransporti ning tegelikult linnade vahel polegi mingit muud võimalust, kui rentida auto. Fun fact, ühest saare otsast teise saare otsa saab kõigest 3-4 tunniga. 😀

Meeles pidada:

  • Rentige auto võimalikult vara ehk loodetavasti ei pea siis meeletult raha selle alla panema
  • See on suurem väljaminek, kuid seda väärt
  • Meil ei olnud mingisugust probleeme paberitega või kogu kogemusega. Selleks, et auto rentida, on sul vaja ainult juhilube, raha ning kinnitus, et broneerisid auto eelnevalt.
  • Tehke pilt enne ja pärast auto rentimist ning andke neile märku IGAST kriimust, mis enne rentimist näete
  • Kütus oli odaaaaav!

img_0913

HAVE A RIGHT ADAPTER

Mõned nädalad enne reisi ‘avastasime’, et Puerto Ricos on teine pistik. Paanikaosakond (okay, not that bad)! Olge ka kindlad, et võtate õige adapteri kaasa – kolm otsikut, üks ümmargune ja kaks kriipsu (googelda 😀 ).

YOU CAN TRADE

Minu üllatuseks saab seal kaubelda, kuna üldsiselt olen harjunud seda tegema näiteks Aasias või Mehhikos. Puerto Ricos seevastu tundus see kuidagi ‘reeglite vastu’, et ma ei tulnud selle pealegi, et natukene summat alla nuriseda. Ehk kaubelge julgelt, kuid eks ikka mõistuse piires (ps! mitte toidupoes nüüd 😀 ).

img_0983

ALMOST NON-EXISTING PUBLIC TRANSPORT

Nagu eelnevalt mainutd sai juba, siis Puerto Ricos ei ole põhimõtteliselt absoluutselt ühistransporti ning isegi kui midagi on, siis ega nad väga kinnipidavad ajagraafikus ei ole. Tähendab.. mis kell nad pidigi nüüd mingis peatuses peatuma? Kas üldse sõita sinna peatusesse? 😀 Ehk siis, ärge sellele väga toetuge, vaid nagu eelnevates punktides välja tõin, siis kasutage Uberit või siis rentige auto.

MKH… NOT EVERYBODY SPEAKS ENGLISH

Mitu korda ma ütlesin seal lauset ‘kuidas see on võimalik, et ta ei räägi inglise keelt’. Mõtlesin, et Puerto Rico on ju osa Ameerikast ning KÕIK raudselt räägivad inglise keelt. Tegelikuses rääkisid üpris vähesed, eelkõige just need, kes elasid San Juanist väljas. Eks kehakeel võib omaette keelest nimetada.

img_1716

FORECAST LIES… ALL THE TIME

‘Homme sajab vihma, mis teeme?’

*Next day* ‘Oo, kui ilus ilm.. lähme hoopis randa. Homme üldse sajab vihma’

Ja nii IGA-VIIMNE-PÄEV… Ja vihma saime ainult siis, kui olime lennujaamas Puerto Ricost ära tulemas. Margarita ainult naeris lõpuks selle peale, kuidas ma koguaeg ütlesin, et vihma hakkab sadama ja siis jäin pika ninaga. 😀

GOING TO CULEBRA? WAKE UP EARLY

Nagu nad ütlevad, siis ole võimalikult vara järjekorras Culebrale minemiseks. Meie olime lausaumbes 2-3 tundi varem kohal, kui noh.. esmaspäevasel päeval see natukene liialdatud ning pigem käib see nädalavahetuste kohta. 😀 Nimelt on seal reegel, et praamile saavad eelkõige kohalikud ning siis alles turistid.

BE READY FOR UNEXPECTED COSTS

Do I need to comment it?

Maanteemaksud.
Natukene kallimad joogid-söögid.
Turistilõksud.

img_2293

BECOME FRIENDS WITH LOCALS

Kogu reisi vältel tutvusime erinevate kohalikega ning saime nippe-trikke, mida ilmselt ei leiaks internetistki. Kohaliku all pean silmas näiteks juba Uberi sõitja, öömaja pakkujat või isegi baaridest/pubidest inimesi. Jah, need on üksikud näited meie isiklikust reisist. 🙂 Pean mainima, et kõik kohalikud, kellega meie vähemalt tutvusime, olid meeletult sõbralikud ning räägivad sulle fakte, mida huvitavat võiksid Puerto Rico kohta teada. Pannes veel südamele, et isegi kui meie kohtusime toredate inimestega, siis see ei tähenda, et kõik on heatahtlikud ehk pidage seda igalpool meeles!

img_0972

No comments

There's no comments to this post. If you find the post interesting, let me know.

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NEXT TWO DESTINATIONS