WEEKEND IN ESTONIA THROUGH THE PICTURES

WEEK IN PUERTO RICO – HOW MUCH I PAID FOR IT?

Mul hakkab pea ringi käima, kui vaatan pangakontol neid summasi, mis tuleb ja läheb. Eriti pööritan enda silmi, kui pean nüüd veel ka renti maksma – kõigepealt need rõõmsad kuu lõpud, kui saad palka, ja siis need toredat kuu algused, kui pead arveid maksma. 😀

Märtsikuu oli mulle üldiselt LIIGA karm. Peale selle, et reisisin kahte kohta, siis kõigepealt oli tuludeklaratsioon minu vastu (ja Taanis me räägime suurtest summadest) ning peale kauba enne reisi sain ma trahvi. TRAHVI? Ma olen alati see, kes pigem maksab üle kartusest, et saan trahvi. Asi oli selles, et hommikul unise peaga unustasin end metroosse registreerida. Teadsite, et Taanis ei anta isegi hoiatust, vaid trahvi suurus on 100€? JAH, minu ehmatus hommikul vara. Pisarad silmas näitasin enda vanu pileteid ja kuukaarte ning üllatuseks, see aitas. Minu trahv vähendati 20€ peale, kuna ütlesin (luiskasin), et unustasin kuukaarti pikendada (nägi mu eelnevat vana kuukaarti) ning juhuslikult paljud taanlased unustavad seda tegemast.

img_0467

HOW MUCH I PAID FOR THAT TRIP?

Pean meelde tuletama, et mulle ei meeldi rahadest rääkida, kuid ma usun, et teile kui reisihuvilistele oleks hea teada, kui palju peaks varuma teatud reiside jaoks. Puerto Rico reis oli kallis ning vaatamegi lähemalt, kuhu minu kulutused läksid. Lend Stockholmist Puerto Ricosse ei olnudki aga nii kallis, arvestades sellega, kuhu me sõitsime… kuid kohapeal sõime enamasti kuivikuid ja vaatasime, kust saame igat penni kokku hoida. Kuna reisisin koos Margaritaga, siis kõik arved sai üles kirjutatud sellisesse APP’i nagu Splitwise, mis on tasuta ning väga hea – soovitan! Panengi nüüd kirja kõik kulutused just põhinedes sellele appile – no promo. 😀

  1. Lend – Copenhagen-Stockholm – 60€
  2. Lend – Stockholm – Puerto Rico – Stockholm – 295€
  3. Airbnb Stockholm (1 öö) – 28€
  4. Airbnb Puerto Ricos (6 ööd) – 193€/nägu
  5. Uber + takso Puerto Ricos (11 korda) – 67€/nägu
  6. Kõik toidud, joogid ja väljaskäimised (8 päeva)- 168€
  7. Bensiin – 15€/nägu
  8. Auto rent (neli päeva) – 252€/nägu (!!!!)
  9. Laev Flamenco saarele edasi – tagasi – 4.5€

Ma arvutasin reaalselt kolm korda kõik need summad kokku… 1082.5€ läks mul see reis maksma. Nädal Puerto Ricos maksab umbes 1000€ ning kuuaega Mehhikos 2000€.. oh well. Need summad välistavad muidugi neid pisikesi oste, mida sai reisi ajal tehtud – magnet suveniiriks, endale ninni-nänni jne.

See kuu taastusin ikka korralikult, kuid isegi kui kulutused olid suured, siis usun, et reis oli seda väärt. Summat saaks kõvasti alla tõmmata juba sellega, kui lähed Puerto Ricosse kambaga ehk siis auto rent läheb juba vähemalt nelja peale jagamisele, rääkimata elamistest. Kindlasti autot tuleb rentida kuid varem, kuna kui jääd hiljaks, siis maksad ikka korralikult. Me ei maksnud ülepea, kuid pean tõdema, et oleksime saanud odavalt, kui oleksime kiiremini tegutsenud.

dsc_0073

WHERE’S MY FOCUS?

Kes teab mind isiklikult, siis see pole saladus, et tegelikult olen ma väga lihtne tüdruk. Reisin sinna kuhu hing ihaldab, kuid alati vaatan soodsamaid mooduseid maailma avastamiseks ning mitte kunagi pole ma läinud kuhugi luksus hotelli või olnud mõttega “mida suurem ja kallim, seda uhkem”. Pean ka mainima, et just sellise mõttemaailmaga leiad kõige enam rahulolu, uusi seiklusi ning huvitavaid inimesi enda ellu.

Kui ma räägin kui palju kulutan reiside jooksul, siis pidage silmas, et ma vaatan tõesti soodsamaid variante ning pigem sööngi ülejääke eelnevast päevast, kui lähen ostan uue prae. Ehk saate mu mõttest aru 🙂 .

EESTI BLOGIAUHINNAD

Samuti panen juba siia kirja, et osalen sel aastal samuti Eesti Blogiauhindadel ning oleksin IGA hääle üle tänulik! 🙂 Hääletada saad SIIN, otsidest sealt kategooria ‘REISIBLOGID’ ning minu blogi www.birgitkool.com (olen kolmas, hehe). Aitäh aitäh aitääääh.

Rääkides lähemalt sellest, siis ma tegelikult ei plaaninud seal osaleda, kuid viis päeva enne kanditeerimise lõppu muutsin meelt ja mõtlesin, uhh.. mis seal ikka. Küll aga tean, et mind sellel üritusel ilmselt ei näe puhtalt sellepärast, et tegelikult olengi lennus – nagu reisiblogijale kohane 😀 . Järgnevatest sihtkohtadest räägin tulevastes postitustes, põõõõnev.

3 Comments

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

WEEKEND IN ESTONIA THROUGH THE PICTURES