GOING BACK TO DENMARK

TRUTH – WEDDING DRESS

Ma olen saanud juba õnnitlusi ilusa pulmakleidi eest, samuti on ka inimesed, kes küsinud “miks Triinu kandis Malluka kleiti?”. Selgitan olukorda, kuna saan palju küsimusi ja uurimisi. Truth is, enda kleidi andsin teisipäeval üle, kuid see millega Triinu abiellus ei ole minu tehtud ning ma ei teadnud sellest midagi. Teadsin ainult, et peale tüdrukuteõhtut Malluka kleiti kandes hakkas Triinu kleidi lõikes kahtlema – Malluka kleit läheb laiemaks naba alt, minu kleit läks pepu alt.

Ühesõnaga, teadmiste poolest olen samas olukorras kui teie..
Ma loodan, et varsti saan viimaseid kleidi pilte näidata ka Teile ning rääkida olukorrast täpsemalt, kui ise tean rohkem.

Pildil vasakul pruutkleit, mida tegin ja paremal, mis oli inspiratsiooniks võetud.


//I have got already some congrats from people about the wedding dress, but also questions “why it was somebody’s else?”. Truth is, I gave it to her on Tuesday, but she started to think that the cut should be different, three days before the wedding.

I hope I can give a little deeper overview soon, when I know also more what’s going on.

Left one is the one I made and right what was the inspiration.dress

33 Comments

  • :(

    Nii kahju 🙁 Nägid palju vaeva!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Leen

    Mul on väga kahju lugeda, et nii läks 🙁 Kleidi autorina oleksin väga haavunud ilmselt.
    Pildilt tundub väga kena kleit, pealegi olnuks see ikkagi päris enda oma.
    Arusaamatu.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Telvi

    Arusaamatu ,kui lõpuni kleit sobib ja tasta teisel inimesel nii palju vaeva näha……,,teades Birgitit kes teeb kõike hingega…
    Oma õnnelikku kooselu alustada nii…..ja veel kandes teise inimese kleiti…….., elu näitab …
    Edu sulle Birgit!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liine

    Laenatud abielu öeldakse selle kohta, kui pruut omaenda isiklikku kleiti pulmapäeval ei kanna.
    Mina oleksin kah autorina ikka väga solvunud… Väga ebaviisakas. Eriti see, et sulle isegi ei öeldud mitte, et sinu kleiti pulmas ei kasutatagi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ma nii ootasin, et millal sinu tehtud kleiti Triinu seljas näha saab. Nii kahju kuulda, sest kleit tundub pildilt imeilus.
    Ja ise teades, kui palju aega ja vaeva rätsepatöö tegemine võtab, siis ma oleks sellise käitumise puhul pisut solvunud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Navn

    Poleks triinust sellist asja osanud oodata. Muidu on ikka selline ninnunännununnu ja kellelegi halba ei ütle jne. Nüüd tuleb vist tõeline pale välja – täielik hunt lambanahas.

    Eks ta ole õige, et ütle, kes on su sõbrad ja….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • GET THAT DRESS BACK

    Birgit Hey !

    I know the effort You have done to make that dress , she did not wear it firstly is ridiculous :
    1.You spend many hours doing it right ?
    2. she did not appreciate the work you did ?
    many questions came to my mind like ..

    ¿ She wanted to take advantage over you ?
    ¿ She want the dress for selling it ?
    ¿ She will ask for a free honeymoon ?

    anyways I can suggest advice to you is .

    GET THAT DRESS BACK.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kädi

    Ta maksis selle eest?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anni

    Äärmiselt südametu tegu pruudi poolt 🙁 Teise inimese tööle ja vaevale selline punkt panna. Eelnev teataminegi, et kleiti siiski ei soovita, oleks olnud elementaarne viisakus ja hästikasvatatud inimese tunnus ning oleks natukenegi antud olukorda silunud.
    On ütlus, et teise inimese õnnetusele oma õnne ei raja. Elus on kombeks kõigel ringiga tagasi tulla.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Äärmiselt inetu tegu tema poolt! Mul on väga kahju, et nägid nii palju vaeva justkui ilmaasjata. Loodan, et said tasu siiski kätte, mitte üksnes materjali vaid ka töötatud tundide jms eest. See muidugi ei muuda olematuks sellist solvangut. 😔

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mann

    Eks see oli mingi viimasehetke otsus ja ta lihtsalt ei jõudnud teada anda,et kannab ikkagi teist kleiti.Pruudil on ju õigus valida ikka see kleit milles ta 100% hästi ennast tunneb.Äkki see lõige ikkagi ei olnud päris temale,ta ju tõesti väga lühike.Üsna inetu siin kommentaarides teda nüüd materdada ja ebaõnne soovida!Miks topitakse küll oma nina liialt teiste ellu?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lizzy

    Birgit ! Sa ei vààri sellist kohtlemist, Sinu kleit ei vääri sellist kohtlemist. See oleks nagu näkku sülitamine. Blogimaailmas on juba ammu kirjutatud, milline see Triinu on, aga vot keegi ei uskunud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Naviiii

    Samas, see kleit, mille sina tegid nägi vabandust küll, aga seljas koledam välja. Oleks see olnud pildi järgi, oleks vb kena olnud. AGa üla osa oli ju kuidagi käkerdise moodi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S.

    Pean nõustuma Naviiiiga, Sinu tehtud kleit ei istunud Triinule absoluutselt, ülemine osa näeb suhteliselt halb välja ning samuti on inspireerivast kleidist asi kaugel. Samas on veidi imelik kellegi teise pulmakleidis abielluda, aga noh, kui see talle meeldis rohkem ja ta ennast hästi tundis, siis see ju ongi peamine!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • L

    Kui ma nägin nüüd pilti, milline see Triinul seljas oli, siis see ei istunud kohe üldse. Tõenäoliselt viimase hetke otsus jah. Eks iga pruut tahab parim välja näha oma pulmapäeval eriti ja kahjuks see tulemus ei olnud see. Ei taha solvata, ma saan aru, mida üritati saavutada ja sellest kleidist oleks vb asja saanud.. Aga sellisel kujul nagu oli, on see otsus kleiti mitte kasutada täiesti mõistetav.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ma ei saa aru, milleks inimesed siin nüüd halba soovivad, sest Triinu otsustas teise kleidi kasuks. Ma arvan, et pulmas võiks ikka kanda kleiti, mis on sinulik, mugav ja sa tunned, et tahad selles abielluda.

    Ma usun, et Birgit nägi palju vaeva selle kleidiga, aga kuna tegemist oli ka tema jaoks esimese pulmakleidiga, siis.. esimene lammas pidavatki aia taha minema.

    Ma usun, et Triinu annab sulle kleidi tagasi ja saad seda edasi timmida, et see ühel päeval mõnele pruudile tema kleidina tunduks, milles ta abielluda tahab.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Ei taha kedagi solvata, aga sinu kleit ei sobinud talle üldse. Ülaosa oli liiga suur ja alt ei olnud üldse nii puhvis ja ilusalt ääristatud nagu Malluka oma. Eks pruudil on ikka õigus ise otsustada, mis selga paneb, et ennast oma pulmapäeval printsessina tunda. Eks sa ilmselt tegid ise ka selle kiiruga lihtsalt valmis, sest olid ju kogu aeg ära.

    Loodan siiski, et klaarite selle ära. Ja sellepärast tulebki alati töö eest maksta, et keegi ei saaks pärast etteheiteid teha.

    Lihtsalt proovi Triinust ka aru saada, keegi ei taha ju olla kleidis, mis ei sobi. Mina küll ei tahaks.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eeps

    Einoh, palun vabandust, õmbleja solvub kui pruut otsustab teist kleiti kanda? Kelle päev see lõppude lõpuks on, pruudi või õmbleja? Uskumatu suhtumine.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marin

    Kas Triin jättis siis su kleidi eest maksmata, et selline aplaava lahti läks? Väga kole töö ju tehtud- ükski pruut ei peaks sellist asja selga panema

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Saan aru et kleiti oli pandud palju vaeva ja aega.
    Aga ütlen ausalt see kleit istus seljas väga koledalt 🙁 ei ma ei ütle seda solvamiseks. Olen lihysalt aus. Saan aru et see oli su esimene.
    Väike nipp edaspidiseks: kui teha keerulisemat kleiti pildi või disaini järgi siis tuleb alati teha proovikleit! Siis näeb ära kuidas jääb hoidma istuma astuma 😉
    Ei ma ei targuta niisama vaid see nipp on perekonna pärandina edasi antud mulle ühe 55aastase staasiga väga hea nõutud õmbleja poolt 😀

    Noh aga kuule…järgmine kord paremini v seega mis sitasti see uuesti 😉 Nii me ju õpimegi!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    no kuulge, kui kleit ikka inimesele ei sobinud selga ja ei tundunud et see on õige tema pulmapäevaks, siis andke andeks aga mina teeks sama, See kleit mille Birgit tegi ei olnud Triinu jaks õige.
    Ma ei ütle et kleit kole on, väga ilus kuid kahjuks see ei olnud sobilik Triinule.
    Ma saan ka aru et nähti palju vaeva aga pane nüüd ennast pruudi asemele. See on tema elu kõige tähtsam päev, siis ta peab ennast ilusana tundma.
    Mul on Birgitist kahju kuid ma saan ka Triinust aru. pole mõttet mõlemat hakata maha tegema.
    Edu mõlemale

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

    Jah, kahju küll, et nii läks, kuid väga vale on öelda, et Triinu nüüd milleski süüdi oleks või et ta nüüd on kahepalgeline ja juskui “sülitas Birgitile näkku”. Ta on ju selgitanud, miks pani selga Malluka kleidi (sai proovida ainult 2 korda ja lõige ikkagi lõpuks ei sobinud tema kehakujuga). lõpuks oli see tema pulm, mitte moelava kus demonstreerida moekunstniku tööd. Ise oleksin samas olukorras 100% samamoodi käinud. Sel hetkel ju ei mõtle, et kas oma otsusega teen õmblejale haiget või mitte. Tähtis on kuidas pruut ennast enda elu kõige tähtsamal päeval tundis.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kats

    Kuule birgit. Miks sellist draamat teed? Jah, kindlasti panustasid sa kleidile kõvasti ja ehk andsid ka enda parima. Aga see oli PRUUDI päev, tema pidi olema õhtu staar ja särama. Sinu kleidis ta ilmselgelt seda ei olnud.. sõbranna laenatud kleit oli kordades ilusam tema seljas. Õmbleja ülesanne on ka ette kujutada pruuti sellises kleidis ja vajadusel teda suunata, et kõik laabuks ilusti.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kätlin

    Kahju, et see asi varem kuidagi välja ei tulnud. Samas saan aru, et ega Triinu arvanudki, et tal on teist võimalust, kui sinu kleit. Teie mõlema poolt oli see tegelikult liiga riskantne ettevõtmine teades, et pulm on ikka üks kord. Aga ära võta seda mahavisatud ajana. Ma pole su eluga kursis, aga kui moekunst on sinu kirg ning tahad selles kaugele jõuda, siis ei jookse ükski õmbluskogemus ju mööda külgi maha. Sa muide oleksid sellest olukorrast palju vähem kaotanud, kui sa ei oleks neid solvumist täis postitusi siia teinud..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • G.

    Sinu tehtud kleit nägi mõne nurga alt, tagantpoolt vaadates isegi päris kena välja.. Aga mul on Triinu pärast siiski hea meel, et ta teise kasuks otsustas ja oma pulmas särada sai! Elu tähtsaim päev ja see oli ainuõige otsus.
    Nii palju näen siiski ka temal siin vastutust, et proovides oleksite pidanud te mõlemad nägema, et kleidi ülemine osa ei istu hästi ja mereneitsilõige ju reeglina ei sobi nii lühikesele.
    Loodan, et võtad seda väärt õppetunnina ja soovin edu! Sinus on igal juhul potentsiaali.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

    anna andeks, aga kas ta pidi siis sellise kleidiga abielluma, mis tema seljas nägi totaalselt kole välja? Arvan, et kleidilooja ei peaks tegema kleiti interneti avarustes olevast vaid arvestama reaalse modelliga, kellele ta teeb, tema kehakuju, antul juhul pikkust jne. Triinu tegi õige otsuse ja arvan, et ta otsus ei vaja mingit kriitikat selle koha pealt. See oli tema päev!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

    Loodan, et õpid sellest seda, et järgmise kleidi puhul oled rohkem ise kohapeal – 2 korda proovida on häbematult vähe, 20 ehk oleks paras. Tegelikult ju kena kleit, esimese korra kohta. Harjutamine teeb meistriks..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Leen

    Kes te siin kirjutate, et Birgit draamat teeb – kus te seda draamat näete muidu? Kas te ikka suudate algpostituse ja kommentaarid lahus hoida või?
    Minu meelest kleidi autorilt vägagi rahulik ja neutraalne info olukorra kohta, mis eile tekkis.
    Draama on hargnenud siin kommentaarides ja neid pole ju Birgit kirjutanud. Püüdke ehk ikka vahet teha, onju?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ma siiani sain pruudist üsna hästi aru, et abiellud ju siiski eeldatavasti korra ja kui tunned, et see pole unistuste kleit (pole oluline see, et pruut ise ehk lõiget valesti hindas), siis võimalusel valid enda jaoks ideaalsema. Seda seni, kuni jõudsin kommentaarini, et ta maksis ainult materjali eest. Ka sel juhul oleks sul arusaadavalt hinges veidi kurb ja pettunud tunne ja ehk tõmbaks veidi enesekindlust kõikuma, aga et sa tegid õmblemise kõik tasuta… Väga kahju! Ma ise loodan, et te saate selle asja natuke ilusamaks klaaritud ja põhjalikult selgeks räägitud. Sina aga oled super töö ära teinud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • h.

    Esimese korra kohta väga ilusti istub, kui mõelda keeruka lõike ja kleidi olulisuse peale. Soovin edu sulle järgmiste pulmakleitidega!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Minu meelest on imelik pruuti sõimata. Ta enda asi, mis ta selga paneb. Ei pea disainerile aru andma. Ostku kasvõi 10 kleiti.

    Mismõttes disainer ei vääri sellist kohtlemist? Ja pruut väärib? Ma leian, et mõlemad ei vääri nõmedat kohtlemist.

    Disainer saab kogemusi ja tulevikus ehk küsib ka töötasu.See on ta enda otsustada. Loodan, et siis ei lähe päris klientide kohta avalikult blogima.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Belrosio

      Kus kohas toimus sõimamine? Kust selline informatsioon?
      Asi on lihtsalt nii hulluks aetud, et minupoolne kommetaar oli vajalik. Kerige kommetaaridesse, minge teistesse suurtesse blogidesse, kus sellest kõigest juttu, siis saate ehk mu olukorrast aru.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GOING BACK TO DENMARK