SUNDAY

Viis (kuus) aastat MoeP.A.R.K.’i

Kohe selgitan ära kuidas viis (kuus).

Nimelt minu teekond moemaailma algas 2009 aastal, kus osalesin modellina Annika Tamme kollektsioonis, MoeP.A.R.K.’l. Näha seda möllu lavataga ning mis kõige sellega kaasneb, ma olin suures ahastuses ning tahtsin ka seda kõike. Kusjuures, ma olin Annikale öelnud midagi, et ma hakkan ka kolletksioone nüüd tegema, ja tegingi :D. Annika võitis sel aastal teise koha (minuteada oli nii)! 🙂

MoeP.A.R.K. is Estonian design competition, where I have take part of five (six) years. My journey there started 2009, when I was a model in Annika Tamme’s collection. I loved all that – backstage, fashion and so on. Also in that year I said to Annika, that I will do also a collection and I did. Annika won second place there (as I remember)! 🙂

2010 aastal ma proovisin enda esimese kollektsiooni MoeP.A.R.K.’i saada, aga ei õnnestunud. Kuid teate, ma pole ka üllatunud, kui mõelda tagasi sellele kollektsioonile ja nendele kavanditele :D. Ehk selle aasta pärast ongi mul nö kuus, kuna tegelikult ma proovisin, kuid ei saanud mida soovisin.

2010 I sent drafts of my collection to MoeP.A.R.K. as well, but I could’t get in the final runway. But that wasn’t a surprise for me, I had really bad drawings of my collection :D. This year was as my sixth year, because I tried there, but didn’t get.

2011 aastal ma proovisin järjekordselt saada finaali, seekord kollektsiooniga “Infazia”. Ma ei saanud JÄLLE finaali, olin juba lootust kaotamas. Aga sain samal aastal Merily Pärna ning Lisette Vapperi kollektsiooni modelliks ja jälle näha seda melu. Ma ei andnud alla.. Ma tahtsin saavutada midagi 🙂 (kahjuks ma videot sellest ei leia)

2011 year I tried to get final runway again with my collection, named as a “Infazia”. And again, I didn’t get to the final runway and I was loosing hope, that I don’t belong there. But I got to my friends’ collection as a model and again I saw backstage and wanted to be there as a designer. I didn’t give up.. I wanted to get there.. (I didn’t find any video)



2012 aastal ma proovisin ma uuesti “Infaziaga” finaali ja samuti mu teise kollektsiooni “Pelleritusega”. Oh üllatust, 2011 aastal ma ei saanud “Infaziaga” finaali ja järgmisel aastal sain. Teate, ma olin õnnepisarates.. See oli üks suurimaid võite mulle!!

2012 year I tried again with a collection “Infazia” (the same as last year) and also with one more, called “Pelleritus”. And oh, I got in the final. I just cried when I heard about it.. that was biggest thing to me!!

2013 aastat ikka mäletate?! BALAAANCEEE, my favourite!!! 🙂 
Aga jah, ka sellega sain finaali ja seda oli nii tore vaadata kohapeal, kuidas panin inimesi parukate pärast “ahhetama”.
Kui te panete tähele, siis esimene modell on mul alati olnud Eliisa ja arvatavasti ega Ta see aastagi pääse sellest 😀

2013 you remember right?! BALANCEEE, my favourite!! 🙂
And yes, I got in the final and that was so funny to see people’s face, when they so my model’s hair.

2014 – SAIN MOEP.A.R.K. 2014 FINAALI!!
Ehk ükskõik, kus ma ka ei elaks, enda hobide juurde jään ma kindlaks ning ma teadsin, et kui ma sel aastal kollektsiooni ei tee, siis see jääb pikaks-pikaks ajaks mind kripeldama. Nüüd lihtsalt tunnen, et ma ei pidanud NII paljust loobuma 🙂
Kõige toredam on selle kõige juures see, et vaadates finalistide nimekirja, siis nii palju tuttavaid seal nüüdseks juba.. muidugi mõned lähevad ja teised tulevad, kuid leidub nägusi, kes on pikemaks kui aasta jäänud (see on ainult rõõm ma arvan) 🙂
Rääkidest sellest kollektsioonist, siis true, see on täiesti erinev võrreldes eelmiste aastate kollektsioonidega, mis oligi mu soov, KUID, kui hoolega võrrelda 2013 ja 2014 aasta kollektsiooni, siis võib leida veidi ühist joont (või siis ainult mina panin seda tähele). Ehk see on hea, et hakkab vaikselt minu “käekiri” tekkima, nii et mul rõõm selle üle :). Olen see aasta rohkem keskendunud ready to wear riietele, kuigi oma twist on kollektsioonil juures ning ütleks, et ainult julgemad kannaks neid riideid. Ja prummipõrin nüüd…… Kollektsiooni nimi on LESERA!
13. märtsil tulen ma Eestisse ning piletid olid ostetud juba eelmise aasta lõpus, ehk ma teadsin, et kui finaali ei saa, siis vaatama lähen kindlasti.

Btw, nüüd võistlen just selle sama Annikaga samas kategoorias, tänu kellele ma tegelikult sellesse maailma sattusin. 😀

Here I talk a little bit about my new collection, because this year I got to final runway in MoeP.A.R.K. as well and I’m so happy about it. The collection is something new and different so hopefully I’m going to surprise you all. Collection’s name is Lesera!

4 Comments

  • Anonymous

    Kuidas sa kollektsioonide nimed koostad? Need on sul alati nii lahedad,erilised ja ilusad 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tavaliselt koostan selle välismaa sõnadest ja nii, et kõlaks lõpuks ilusti. Lesera juhtus mul juhuslikult, kui niiöelda.. Kuna tegelikult pidi mul teine nimi olema, kuna tõlkisin eestikeelse sõna ladina keelde, aga kirjutasin ekraanilt veidi valesti maha (üks täht muutus) ja nii tuligi Lesera, ehk ilmselt kõlas see mulle ilusamini. Samuti jälgin, et pealkiri kollektsiooniga kokku läheks (nii naljakas kui see ka ei tunduks) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Palun pööra edaspidi oma kirja pandule rohkem tähelepanu. Lugedes hakkab kriipima väär sõnakasutus ja kipakas lause kompositsioon (pean silmas nii inglise kui ka eesti keelseid tekste).Lisaks mainin veel, et tekst on enamasti siiski huvitav ja sisutihe ;)Soovin ka edu sulle MoeP.A.R.K.’il! Kuidas uus kollektsioon edeneb?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tean jah, et mu grammatika ja kirjastiil ei ole just kõige paremad ning alati proovin enne “publishit” kõik vead ülesse leida, kuid ega ma enda vigade leidmisel kõige parem ole. Samuti enamus tekste, mis siin blogis on, on hetkeemotsioonis kirjutatud ning minu miinus on see, et proovin seda emotsiooni kirjapildis edasi anda, kuid see võib väga inetu lõpuks välja näha. 😀 Aga kontrollin ja parandan vead, mis leian.Ja kollektsiooniga edeneb hästi, 4 kostüümi enam-vähem valmis juba :)Ning aitäh sulle! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SUNDAY