STUDYING ABROAD

QUESTIONS & ANSWERS

Mis toitu igatsed kõige rohkem (Eestist)?
KOHUKESI ning samuti igasuguseid teisi piimatooteid ja vorstikesi.

Üllata meid mõne faktiga, mida me arvatavasti ei tea 🙂
– Ideed kollektsioonide jaoks tulevad mul tavaliselt öösel.. kui ma ei jää magama 😀
– Joon päevas vähemalt 3 liitrit vett
– Peaaegu et iga söögi juurde lisan ketšupit, peaaegu

Kas pigem suusareis mägedesse või puhkereis sooja mere äärde?
Puhkereis sooja mere äärde, kuid vahelduseks ei ütleks mägedest ka ära, kuna viimati käisin umbes viis aastat tagasi suusatamas mägedes.

Kuidas rahaliselt toime tuled? Kas vanemate toetuseta oleks raske hakkama saada?
Eks muidugi jälgin seda väga palju ja proovin võimalikult kokkuhoidlik olla, kuid sellegipoolest kulub väga palju raha siin, juba näiteks rendile ja küttele. Kahjuks vanemate toetuseta hakkama ei saaks tõesti, kui just tööd pole, mis nüüd mul on ning teoreetiliselt nüüd saaks ka ilma vanemate toetuseta hakkama. (Muidugi kui just ei ole meeletut summat pangakaardil)

Milline on tudengielu?
Crazy! 😀 Peod algavad üldiselt neljapäevati ja võib juhtuda, et kõik kolm päeva järjest lähed välja, mis oleneb tegelikult sõpradest ning kuhu seltskonda oled sattunud. Kuna mul on hetkel põhi sõbrad Erasmus tudengid, siis muidugi nad pidutsevad alatihti.

Kui välja jätta Erasmus tudengid, siis üleüldse taanlased armastavad pidutseda ning iga nädalapäev on kuhugi minna, kuigi minu linnas pole nö. klubisid, ainult baarid ja pubid.

Kas on erinevaid huviringe ka, kust saaks osa võtta jne?
Tegelikult ma pole ühegi huviringiga kursis ja isegi ei tea, kas siin on mingeid, kuid olen näiteks ESN liige, tänu millele saan võtta osa igasugustest üritustest – peod, filmiõhtud, bowling jne.

Kes su kaasõpilased on, kas nad on valdavalt taanlased või ongi see kursus pigem selline, kus on õpilasi paljudest erinevatest riikidest?
Enamus kursakatest on taanlased, ehk umbes 45 taanlast ning 5 välismaalast, kellest KOLM on Eestist, ehk kahjuks ei olegi nii palju välismaalasi, kui võiks :/

Kui tihti ostad endale uusi riideid?
Mitte väga tihti, kuna ei raatsi raha raista, kuid kui tõesti on halb tuju või mingid head soodukad, siis ei ütle ka EI. Enamasti ostan H&M’st ja tellin internetipoodidest, kuna ei kannata lihtsalt teistest kohtadest midagi endale muretseda.

Kui palju kulub sul aega õppimisele? (mõtlen kodus õppimisele)
Üldiselt ma tegelikult kodus ei õpigi (et alaa istun laua taha ja hakkan tuupima), v.a. kui pean mingi töö esitama või enne eksamit vms. Peale 15. märtsi keskendun koolile rohkem.

Lemmik blogi?

Välismaa – http://angelicablick.se/
Eesti – …… mu nö “lemmikud” blogid on kuidagi ära vajunud, nii et otsest lemmikut polegi hetkel või mida iga päev jälgiks.

Siin oli ka küsimusi “pidude” kohta ning mõtlesin, et näitan Teilegi pilte mõnest peost 🙂

 Paremalt kaks minu kursakad

 No nii, kes tunneb eestlased/rakverlased ära?!

 Welcome party minu korterikaaslasele, keda pildil ei ole, kuid minust
vasakul on teine korterikaaslasi

 USA’s Soomeni ehk Erasmus õpilased

Eelmine nädalavahetus toimus Odenses “eestlaste õhtu”, kus oli kokku 16 eestlast, Saaremaast Rakvereni.
Pildil on kolm Rakverest pärit inimest, üks oli selleks ajaks juba läinud. Milline kokkusattumus ja nii palju eestlasi!!! See veel pisike osa kõigist, kes siin pesitseb. Kiitus Erkole, kes selle õhtu korraldas ja tõi eestlased kokku, väga vinge minuarust!

Last weekend I had “Estonians night” in Odense, where were 16 Estonians. Four of them were from Rakvere (my home city)!! World is so small! Thanks to Erko as well, who invited all of us together, I think it was awesome! 🙂

2 Comments

  • Anonymous

    a taanis pidi ju see olema, et piisab, kui töötad 10-12h nädalas ja juba siis peaks lisaks palgale saama 700 euri stipi juurde, siis peaks rahaliselt väga hästi ju toime tulema? arvestades et min palk on ka 12 euri tund. või on seal mingi konks sees?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jah, 10-12h nädalas pead töötama, et saada toetust riigilt, mis on 666 eurot + siis palk juurde, aga see, et leida töö.. see on omamoodi tsirkus. Ma sain ka ainult läbi tutvuste, muidu mul mitu sõpra (kes ei räägi taani keelt), kes otsivad tööd juba pool aastat. Seda mõtlesingi, et hetkel tuleksin ilma vanemate toetuseta hakkama, kuid muidu, ilma riigitoetuseta ja palgata hakkama ei saaks 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

STUDYING ABROAD