POOL PARTY IN A MEXICAN WAY

WORK AS A PROJECT MANAGER

In English below

Tuleval veebruaril saab täpselt aasta täis, kui alustasin tööd kui projektijuhina. Esimesed viis kuud läksid praktika alla, olles projektijuht IT osakonnas, ning ma poleks eales osanud arvanud, et see saab mulle esimeseks erialaliseks tööks. Mäletate küll seda Birgitit, kes pole siiani kuskile kadunud, kes armastab moodi ja meelelahutus. IT osakond osutus minulegi uskumatuks, kuid avas uksi, mis viib lähemale minu enda unistustele.

Kas teadsite, et mul oli valida kahe praktika koha vahel Kopenhaagenis?

  1. Turundus osakonnas – moefirma
  2. Projekti juht – IT firma

Tegin sammu, mida nägin tol hetkel endale ja enda tulevikule kasulikuma varjandina ning ei kahetse seda otsust, isegi kui oleksin Kopenhaageni Moenädalal lava taga ringi jooksnud. Minusugusele inimesele oleks see kui dream come true, kuid vahel tuleb kastist välja vaadata.

dsc_0940

MINU KOHUSTUSED:

  1. Teke – Minu kohustus on välja selgitada mis on lõpptulemus? Mis see annab meile? Neid küsimusi jätkub ja see protsess võtab aega.. lugematul arvul kohtumisi.
  2. Väljatöötamine – Siis tulevad mängu programeerijad, kes ütlevad oma sõna sekka – mis on võimalik ja mis mitte ning mis kõige tähtsam, kui kaua projekt võtab aega. Selle kõigega kaasneb ka diagrammide tegemine (järgnevusskeemiga, vooskeemid jne. aka. võite otsida sequence diagrams, flow diagrams, class diagrams) – see on põhimõtteliselt selleks, et programeerija teaksid, mis on tolle projekti üldpilt ja mida selleks vaja. Peale diagrammide tegemist, mina pean hoolt kandma projekti disaini poolt – kuidas app välja hakkab nägema ning mis on selle funkstioonid.
  3. Projekti ‘ehitus’– selles osas jooksen äri ja IT  osakonna vahel ning hoian silma peal, et kohtuksime tähtaegadega ning kõik oleks joondatud erinevate osakondadega. Samuti hoian silma peal, et programeerijad jälgivad plaani ja disaini.
  4. Üleminek – Kõik mis eelnevas osas tehtud, tuleb nüüd testida ja otsida ülesse kõik vead. Tuleb vaadata, et näiteks app/veebi lehekülg/kiosk on disainiliselt paigas (kirjasuurused, joondus jne..). Treenimise alla läheb, et kõikide osakondade liikmed peavad olema kursis, mida me enda osakonnas teeme – samuti käib see kõikide teiste inimeste kohta, kes on tolle projektiga seotud. Siin võtan ühendust klientidega ja teen selgeks kõik vajalikud aspektid.

Mitmed asjad on listist puudu ja meeletult raske on mul seda kõike eesti keeles seletada – inglise keel on minu igapäevane ärikeel ning ilmselt oleks mul hetkel keeruline sama tööd eesti keeles teha.

dsc_0905

Kas sa võiksid seda tööd teha?

Mina kätt ette ei pane, aga selleks peab olema korralik personality. Alustades ideede lauale toomisega, võimalike lahendustega ning teades, mis võib loogiliselt valesti minna. Liikudes edasi tiimitööga, mis on meeletult tähtis selle kõige juures. Usaldus on võti. Enda kogemusest võin ka rääkida, et kui oled ‘üksi töötaja’, siis see ei tohiks olla sinu ala, kuna asjad võivad väga valesti minna tolles olukorras. Üks tähtsamaid punke selle ala juures on tähtaegadest kinni pidamine, võimaliku pinge all töötamine ning peaks olemas olema ülesannete planeerimise võime. Viimaseks tooks välja punkti, mis ilmselt kasvab ajapikku, kuid julgus teha tähtsaid otsuseid, planeerida kohtumisi veel tähtsamate inimestega ning põhimõtteliselt.. olla iseenda peremees, samal ajal arvestades teistega. Toon näite, et hetkel juhin projekte küll enda firma jaoks, kui lõpp klient on IKEA – see on kogemus, mille üle ma meeletult tänulik.

dsc_0941

Lõpetuseks.. Olen nüüdseks turule lükanud kolm suuremat projekti ja endast kõik andnud, et kõik valmis saaks. Ma ei kurda, kuna ma õpin meeletult. Näitaks ka ühte edukat projekti, mille üle mul väga hea meel. 🙂

App, mille klient saab avada tolle luku ja rentida treilerid ükskõik millal ning kogu protsess käib tolle app’i kaudu.


ap

Continue for English

On upcoming February it will be a year since I started a work as a Project Manager – first five months as doing internship and after that since August I actually work as one at IT department. I never though that I will become a Project Manager at one point, especially at IT department, as I really love fashion and all around that. Did you know that I had two options for internship?

  1. As marketing – at fashion company
  2. As Project Manager – at IT company

Obviously you know what I choose and it was all because my own sake and for my future. I must admit, that I don’t regret anything as it opened several other doors for me, which will lead me to my dreams.

MY RESPONSIBILITIES:

  1. Inception – everything starts from the idea, which most likely comes from the head of the company, but also other parts. At this part it needs to be figured out all consequence and results, what is needed to fulfill the project and how many resources (in terms of employees, but at other cases it can be material etc. as well)
  2. Elaboration – Here I bring in also developers, who will say they word in terms of whats possible and whats not.. and most important, the time period needed for the project. Also at this section we will define documentation and diagrams whats required before go further with development process (sequence, flow diagrams etc.)
  3. Construction – This period of the project is all about development and testing itself. My task is to test the project if needed, but also start contacting people, who are involved in it and keep them informed of the process.
  4. Transition – introducing the project and releasing. It’s also all about on boarding our own team from different departments, but also if needed, then all other people who’s connected to the project. From there we get to informed of user experience as well and take out feedback, which goes back to construction stage.

Could you work as Project Manager?

I don’t stop you, but let’s face it, you must have a strong personality. You fit for this job, if you are team-player and multi-tasker. Multi-tasking is actually something, what develops over time, as it was quiet challenging for me in the beginning to keep up with everything, but now I have some kind of structure already. Person who has that job, has to have characteristic as strong decision making sense, taking responsibilities, if needed then work under pressure.. so there’s quiet some things what needs to be in mind when you step into this world. Obviously I’m still in a learning curve, as a year is a not enough for this area, but I’m really looking forward to get better and better at that area all the time. 

Last pictures above is part of my lastly managed project – smartphone application for my company, end-user currently IKEA. 🙂

2 Comments

Write a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

POOL PARTY IN A MEXICAN WAY